De 4 grote haartrends voor AW16/17, recht van de catwalk
©

De 4 grote haartrends voor AW16/17, recht van de catwalk

Leestijd: 1 min

Schaar erin, kleurtje erop, permanentje erdoor? Dit najaar zien we op de catwalk haartrends van afgelopen zomer terug, naast enkele nieuwkomers die ook jou waarschijnlijk zullen verrassen. Hoog tijd om een afspraak bij de kapper te boeken? 

Lob

De lange bob draait nog een seizoen mee en krijgt een update in de vorm van de pony. Draag ‘m piekerig, vol of opzij gezwiept. Het mag allemaal een beetje messy.

BCBGMAXAZRIA // Alberta Ferretti // Valentin Yudashkin
Chloé // Leitmotiv // N°21

Blumarine // Vionnet // Damir Doma
Rochas // Lutz Huelle

Waves

De beach waves zonder beach zijn “gewoon” luchtgedroogde lokken. Natuurlijke textuur voert meer en meer de bovenhand en daar kunnen we alleen maar blij om zijn. (Föhn niet bovenhalen = 15 minuten langer slapen!) Probeer eens een nachtje te slapen op nat haar. Of je draait je halfdroge haar op een chignon en laat het zo drogen. Rebelse plukken kan je ’s ochtends bevochtigen met een plantenspuit om ze in de gewenste plooi te leggen.

Fendi // Sonia Rykiel // Etro
Rochas // Balmain // Byblos

Ujoh // Etro // Fausto Puglisi
Gucci // Anna Sui // Tibi

Krullen

Ook krullenbollen slapen dit seizoen wat langer uit en bergen hun stijltang op: de strakke krul is terug, en hoe! Kort of lang, licht of donker, met of zonder pony, alles kan, zolang je coupe maar pluisvrij blijft.

Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood // Paskal // Chloé
Anthony Vaccarello // Fendi // Carven
Kenzo // Etro

Kort, korter, tondeuse erover

Het vrouwelijk broske wordt losgetrokken van zijn voorbijgestreefde connotaties die veronderstellingen maken over seksualiteit en persoonlijkheid. Wij mogen ons er dan niet aan durven wagen, cool vinden we het wel. En makkelijker dan dit kapsel wordt het volgens ons ook niet.

Leonard // Rodarte // Rochas
Iris Van Herpen // Jil Sander // Cedric Charlier
Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood // Courrèges // Carven

Copyright beelden: imaxtree.com

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: AW16, Broske, Catwalk, Haar, Kapsels, Kort haar, Krullen, Lange bob, Lob.