Crush of the day: de verzorgingslijn ‘Youth EssentiA’ van Environ
©

Crush of the day: de verzorgingslijn ‘Youth EssentiA’ van Environ

Leestijd: 1 min

Vitamine A (of retinol) is een van de enige ingrediënten waarvan echt bewezen is dat ze effectief is in het bestrijden van huidveroudering. Ze stimuleert de celvernieuwing waardoor de huid jonger blijft.

In deze combinatie vind je een hoge dosis vitamine A gecombineerd met vitamine C (in het serum), die zorgt voor een mooie en gelijkmatige huidtint. Antioxidanten en peptiden worden ingezet om vrije radicalen te bestrijden en de tijd zo weinig mogelijk vrijspel te geven. Vitamine A is niet altijd goed te verdragen door de huid. Daarom kies je uit dit uitgebreid gamma best eerst voor een lagere dosering die je dan geleidelijk aan opdrijft naar deze ‘Plus’ versie. Ik testte de lagere dosis (de C-Quence Serum 1 en de gewone Antioxidant Defence Cream) en zelfs mijn reactieve huid reageert prima op deze verzorgende combinatie. Ze is grondig gehydrateerd, ik merk een hogere elasticiteit op en mijn huid straalt meer. Een top duo wat mijn bevindingen betreft…

Vita-Peptide Intensive Serum 4 Plus, € 132 voor 35 ml. en Vita-Antioxidant Defence Crème Plus, € 116 voor 35 ml. Erkende verkooppunten vind je via www.helene-v.com

 

 

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Anti-age, Anti-ageing, Antioxidanten, Beauty, Environ, Hydrateren, Peptiden, Retinol, Uitgetest, Verzorging, Vitamine A.