Crush of the Day: Olympia Le Tan voor Lancôme
© Pers

Crush of the Day: Olympia Le Tan voor Lancôme

Leestijd: 1 min

Alber Elbaz, Jacquemus, Anthony Vaccarello en Julie de Libran voor Sonia Rykiel; het zijn maar enkele designers die voordien al de samenwerking aangingen met Lancôme. Dit keer is het de beurt aan Olympia Le Tan, de Parijse ontwerpster die bekendstaat om haar kleurrijke en uitgesproken vrouwelijke stijl. Zij creëerde voor aankomende herfst 'Olympia's Wonderland'.

Le Tan zoekt haar inspiratie vooral in het verleden. Kinderlijke naïviteit wordt gecombineerd met de retroglamour van pin-ups uit de jaren 40 en 50. Wereldsterren als Natalie Portman, Michelle Williams en Clémence Williams droegen haar meest iconische stuk al op de rode loper: een minaudière in de vorm van een boek. Het spreekt dan ook voor zich dat het pronkstuk van de collectie, La Palette d’Olympia, op dezelfde manier werd vormgegeven.

Lancôme Olympia Le Tan

Getty Images Michael Loccisano / Jordan Strauss / Gareth Cattermole

Van links naar rechts: Nabokov’s Lolita, Salinger’s Catcher in the Rye en Miller’s The Misfits.

Herfstachtige kleuren staan centraal in de collectie. Een rode lipstick, zoals Le Tan zelf het liefste draagt, mocht natuurlijk niet ontbreken.

Olympia’s Wonderland is vanaf begin september exclusief verkrijgbaar bij Galeria Inno.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Lancôme, Olympia Le Tan.