Crush of the day: de felle sneakercollectie van Veja x Bonton
© Pers

Crush of the day: de felle sneakercollectie van Veja x Bonton

Door Lauren Moens
Leestijd: 1 min

Na succesvolle samenwerkingen met onder andere Bellerose, Deyrolle, Flaneurz en een eerdere samenwerking met Bonton in 2019, heeft Veja opnieuw de handen in elkaar geslagen met het Franse modelabel voor kinderen. Resultaat: een nieuwe exclusieve collectie kindersneakers. Denk aan een retro basketmodel in combinatie flashy kleurtjes, klinkt veelbelovend toch?

Het ecolabel Veja

Van bij het ontstaan streeft Veja duurzaamheid na. In het begin werd dit niet meteen enthousiast onthaald, maar anno 2020 is dit een van de sterkste punten van het populaire schoenen- en tassenmerk. Hun sneakers bestaan uit biologisch katoen en leer afkomstig van de acaciaplant, met een zool van eco-rubber en worden verpakt in dozen die gemaakt zijn uit gerecycleerd karton. Bij Veja pleit men niet alleen voor een milieuvriendelijk productieproces maar ook voor duurzame en eerlijke handel. Zo betaalt Veja de leveranciers van de materialen een eerlijk loon. Ze waarborgen eveneens een veilige en gezonde werkomgeving voor de werknemers in hun fabrieken in Zuid-Brazilië die de ecologische materialen vervaardigen tot stijlvolle sneakers met minimalistisch design.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door VEJA KIDS – OFFICIAL ACCOUNT (@vejakids) op

/

Collab: Veja x Bonton

Voor deze nieuwe collectie wordt de minimalistische esthetiek die Veja zo herkenbaar maakt gecombineerd met het speelse en ongedwongen karakter van Bonton. Vertrekken doen ze van het retro loopmodel Canary. Qua kleur zijn er 2 varianten beschikbaar. In het vrouwelijke model vind je fluogeel in combinatie met neonroos en een oranje detail terug. Het andere model combineert de genderneutrale kleuren fluogeel en koningsblauw met een neongroen detail.

Veja heeft de ambitie om vernieuwend te zijn, voor de zool werd er voor deze collectie dan ook gewerkt met een innovatieve technologie die schokabsorptie en stabiliteit verzekert. Verder trekt Veja in deze capsulecollectie de ecologische werkwijze die ze zich eigen hebben gemaakt opnieuw door. De sneakers zijn samengesteld uit agro-ecologisch katoen, wild eco-rubber en gerecycleerde plastic flessen. Zo zijn die knappe stappers niet alleen stijlvol maar ook nog eens milieuvriendelijk!

/

De collectie

 

Voor een paar betaal je €85 en ze zijn beschikbaar vanaf maat 28 tot 35.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bonton, Sneakers, Veja.