Crush of the day: de DiorColorQuake zonnebrillen
© Pers

Crush of the day: de DiorColorQuake zonnebrillen

Door Marine Lemaire en Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

De nieuwe DiorColorQuake zonnebrillen, geïnspireerd op het populaire model uit de jaren 70, is een musthave voor het najaar. Dankzij de bijzondere vorm heeft de stijlvolle zonnebril aan elk gezicht een unieke look.

De modellen uit de Dior ready-to-wear show voor de herfst-wintercollectie 2018-2019 droegen het exemplaar alvast vol trots en toewijding. De DiorColorQuake is een grote zonnebril met een plat en overzichtelijk silhouet. Het model is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder groen, blauw, roze of zilver. De monochrome bril heeft fijne brilpootjes in een licht gouden metaalkleur. Bovendien biedt de stijlvolle bril ook 100% UV-bescherming.

Golf van energie

De bijzondere naam van de zonnebril is een verwijzing naar de youthquakers. De toenmalige hoofdredactrice van Vogue Us, Diana Vreeland, bedacht de term al in 1965. De beweging stond symbool voor de energie van de jonge generatie in Groot-Brittannië. De energie van de jeugd heeft het huidige landschap van de textielindustrie gevormd, want die jeugd was dé inspiratiebron voor alle grote modeontwerpers van die tijd.

Tijdens de jaren 60 stond persoonlijkheid centraal. Voor het eerst werden mannequins echte individuen. Het was een tijdperk van grote projecten en van creativiteit, waarin vrouwen zichzelf uitvonden.

– Diana Vreeland

Compleet in de geest van die tijd is de nieuwe DiorColorQuake een bril die verleid door zijn unieke en zelfzekere blik. De bril is de finishing touch die elke vrije, actieve vrouw deze zomer en herfst zal dragen. We beloven je dat alle ogen op jou gericht zullen zijn!

Ook de sterren dragen DiorColorQuake

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Dior, Diorcolorquake, Zonnebril.