Crush of the day: de Andy Warhol x Eastpak III collectie
© Pers

Crush of the day: de Andy Warhol x Eastpak III collectie

Leestijd: 1 min

Zet 3 december alvast maar in je agenda, want op die dag lanceert Eastpak een nieuwe collectie gebaseerd op het werk van Pop-Art artiest Andy Warhol. Met de prachtige collectie reistassen en rugzakken ga je voortaan altijd in stijl op pad!

Het populaire lifestylemerk Eastpak viert al voor de derde keer de beroemde artiest Andy Warhol met een volledige collectie. Warhol zette in de jaren 60 namelijk de toon voor de volledige pop art beweging. Bovendien was de kunstenaar zelf ook grote fan van Eastpak. De Andy Warhol x Eastpak III collectie is een eerbetoon aan het werk en het leven van de artiest.

Herhaling, herhaling

Warhol heeft een erg herkenbare stijl, vooral omdat hij grote fan was van herhaling. “Ik begon met het herhalen van afbeeldingen, omdat ik het leuk vond hoe die herhaling een beeld compleet kon veranderen. Ik vond toen , en nu nog steeds, dat mensen meer dan een afbeelding tegelijk kunnen bekijken en absorberen”, luidt een bekende uitspraak van Andy Warhol zelf.

In deze nieuwe collectie worden twee bekende prints van Warhol vereeuwigd in koffers en rugzakken. Het gaat om de ‘Airmail’ en ‘Fragile’ print. Daarnaast bevat de collectie ook twee speciale items. Een van beide rugzakken kreeg opnieuw de ‘Fragile’ print, maar dan op een luxueuze satijnen stof. Ten slotte vind je in de collectie ook nog een rugzak met een collage van zelfportretten van de kunstenaar zelf. Een echt collector’s item!

Ontdek hier enkele favorieten uit de collectie:

De Andy Warhol x Eastpak III collectie is vanaf 3 december 2018 verkrijgbaar in de winkels of online

Meer lezen? Crush of the day: de handtassen van Belgisch ontwerpster Mieke DiercxCrush of the day: de rugzakken van de Eastpak x Raf Simons collectieShopping: 15 x rugzakken.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Andy Warhol, Andy warhol x eastpak, Eastpak.