Crush of the Day: Lotion Yon-Ka in een speciaal jasje voor de bijen
© Yon-Ka/Shutterstock

Crush of the Day: Lotion Yon-Ka in een speciaal jasje voor de bijen

Leestijd: 1 min

Een snelle verfrissing tijdens deze zomerse dagen is zeker geen overbodige luxe. De Franse merken hebben dat begrepen: Avène, Evian, Yon-Ka, La Roche-Posay... allemaal hebben ze hun eigen sprays met thermaal water.

Yon-Ka stopte haar iconische verzorgende tonic, de Lotion Yon-Ka, in een feestelijk jasje. Kunstenares Fifi Mandirac voorzag de verpakking en de flacon van een vrolijk patroon met feestslingers in de Franse driekleur, de Eiffeltoren en de flora die de nevel van zijn verzorgende eigenschappen voorziet.

Want de Lotion Yon-Ka, dat is geranium, rozemarijn, cipres, tijm en, meest prominent, heerlijk geurende lavendel. Je gebruikt hem ter verfrissing of na het reinigen van je gezicht om de pH-waarde van je huid te herstellen en je gelaat voor te bereiden op verdere verzorgingsproducten.

Klinkt als een hebbeding, nietwaar? En dan hebben we het beste zelfs nog niet eens verteld. Per verkochte flacon uit deze gelimiteerde reeks wordt immers 1 euro doorgestort naar Un toit pour les abeilles, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van de bijen. Hoognodig, want maar liefst 40% van de bijensoorten is met uitsterven bedreigd.

De beperkte oplage van de Lotion Yon-Ka is verkrijgbaar bij instituten van het merk en bij iU (zolang de voorraad strekt), de adviesprijs is €28.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Fifi Mandirac, Franse beauty, Un toit pour les abeilles, Yon-Ka.