COSH! begeleidt je op jouw duurzame shoppingtocht door Brugge
© Imaxtree

COSH! begeleidt je op jouw duurzame shoppingtocht door Brugge

Door Nathalie Van Laer
Leestijd: 1 min

Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit om te doen in eigen land? Dan hebben wij wel een idee. Brugge heeft namelijk samen met het online platform COSH! een duurzame shoppingkaart gelanceerd. Zo kan jij nóg gemakkelijker duurzaam winkelen in de gezellige West-Vlaamse stad.

COSH! is een online tool die jou wil helpen in jouw zoektocht naar een meer duurzame garderobe. Het verzamelt alle informatie van verschillende ethische merken en bundelt deze in een routeplanner die jou langs deze merken leidt volgens jouw stijl en budget. En dat kan nu ook in Brugge.

/

Interactieve kaart

Brugge staat onder meer bekend om zijn authentieke gebouwen en mooie grachten. Maar de stad heeft nog veel meer te bieden. Zo heeft Brugge ook een uitgebreid gamma aan winkels met duurzame kledij in de rekken. Deze zijn nu, in samenwerking met COSH!, gebundeld in een interactieve kaart. Wil je graag wandelen in het centrum of liever fietsen in de rand van Brugge? Aan jou de keuze. Op de kaart vind je zowel een wandel- als fietsroute.

cosh brugge

cosh.eco

Alle Brugse winkels met een duurzaam aanbod van meer dan 30% hebben een plekje gekregen op de kaart. Tussen dat aanbod zitten zowel gekende ethische merken als unieke circulaire merken die je in België enkel in Brugge vindt. Tijdens de wandel- of fietsroute leer je bij over begrippen die je helpen om duurzamere keuzes te maken. Ook verzamel je heel wat weetjes en tips voor een meer duurzame garderobe en ethische levensstijl.

Bij elke COSH!-winkel vind je op de etalage én op de interactieve kaart een QR-code die je kan scannen. Zo zie je in één oogopslag alle informatie over de duurzaamheid van die winkel en waar zij de focus op leggen. Is de kleding op een ecologische manier geproduceerd? Of houdt het merk bijvoorbeeld ook rekening met de arbeidsomstandigheden? Op deze manier kan je beslissen welke ethische merken jouw voorkeur dragen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door COSH! (@cosh.eco) op

/

Zoektocht

Maar er is meer. Aan de route is ook een zoektocht verbonden, die jou meer leert over duurzame mode en een mooie prijs kan opleveren. Heb je alle antwoorden tijdens de shoppingzoektocht gevonden? Vul de antwoorden in op de website van COSH! en maak kans op een COSH x Brugge shopping voucher van 100 euro.

Dringend tijd dus om je wandelschoenen, paraplu en mondmasker in te pakken en erop uit te trekken in het gezellige Brugge!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door COSH! (@cosh.eco) op

Lees meer Marie Claire op: Shopping: duurzaam leven, kies voor deze vegan sneakers, Stewardessen richten duurzaam kledinglabel op met knipoog naar luchtvaart, 5 prachtige Belgische labels die nog eens duurzaam zijn ook

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Cosh, Duurzaam shoppen, Fashion.