Copenhagen Fashion Week luidt de comeback van streetstyle in
© Getty Images

Copenhagen Fashion Week luidt de comeback van streetstyle in

Leestijd: 1 min

Lang was het onzeker of de modeweken nu wel of niet zouden kunnen doorgaan, en onder welke vorm. Met Copenhagen Fashion Week maken de fysieke runway shows nu terug hun opwachting. En dat gaat ook gepaard met de comeback van streetstyle. 

/

In 2005 werd het concept van straatmodefotografie op kaart gezet door Scott Schuman van de iconische modeblog The Sartorialist. Hij liep met zijn camera door de straten van de wereld, op zoek naar mensen met een inspirerende persoonlijke stijl. Het werd een gigantische hit en meteen ook het begin van de hele bloghype. Toen Instagram in 2010 gelanceerd werd, ging de populariteit van outfitfoto’s helemaal door het dak.

Lees ook: Hoe corona het fenomeen streetstyle veranderd heeft.

Maar toen kwam corona in de picture. Zoals het geval was voor de meeste andere industrieën, moest die van de streetstyle worden herbekeken. Wegens gebrek aan rondreizend modecircus viel er immers weinig te fotograferen op straat. Gelukkig lijkt het ergste nu achter de rug en de taferelen tijdens de meest recente Copenhagen Fashion Week doen denken aan het pre-coronatijdperk. Kortom, de mode-elite in de meest stijlvolle outfits. Aangezien we ook zelf terug meer buitenkomen, laten we ons met plezier inspireren door deze prachtige looks.

De mooiste streetstyle tijdens Copenhagen Fashion Week

Opvallende kleuren, crochet, tie-dye, leder en denim voerden de boventoon op straat tijdens Copenhagen Fashion Week. Al is het moeilijk om de looks samen te vatten, want we spotten ook veel minimalistische Scandi-outfits. Genoeg geschreven, geniet nu maar gewoon van al het pracht en praal dat de Deense modeweek te bieden heeft.

Foto’s: © Imaxtree.

info@imaxtree.com

info@imaxtree.com

info@imaxtree.com

info@imaxtree.com

info@imaxtree.com

info@imaxtree.com

info@imaxtree.com

info@imaxtree.com

Lees ook: Dit zijn de hoogtepunten van Copenhagen Fashion Week SS22.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Copenhagen fashion week, Streetstyle.