Collab: Riccardo Tisci x Nike
© Nike

Collab: Riccardo Tisci x Nike

Leestijd: 1 min

Het is niet de eerste keer dat Riccardo Tisci een samenwerking met Nike aangaat. Na eerder de Air Force 1 te hebben heruitgevonden, neemt de Italiaanse ontwerper nu een ander iconisch model onder handen, namelijk de Dunk. Het resultaat is een nieuwe sporty chique versie van de sneaker. 

De meest iconische sneaker

Amper enkele dagen na het vertrek van Riccardo Tisci bij Givenchy, kondigden de Italiaanse ontwerper en Nike de lancering van de NikeLab Dunk Lux Chukka x RT sneaker aan. Voor het ontwerp van deze sneaker, die verkrijgbaar is in de kleuren zwart/wit en rood/wit, liet Tisci zich inspireren door de skatecultuur en door retro basketbal uit de jaren ’80.

Ik vind dat de Dunk iets heel speciaals heeft. Hij heeft zijn wortels zowel in de sport als in de straatcultuur. Voor de jongere generaties past hij bij alle mogelijk stijlen. De Dunk is één van de meest iconische sneakers die Nike ooit gecreëerd heeft. – Riccardo Tisci

NikeLab Dunk Lux Chukka RT

Sporty chique uitstraling

Met zijn uitvergrote proporties, heeft deze versie van de Nike Dunk in duurzaam full grain leer een uiterst sportieve, maar ook chique uitstraling. Bovendien zorgen de lunarlon zool en de memory foam in de hals van de schoen voor een stevige en comfortabele pasvorm.

Topmodel Bella Hadid werd gekozen als het gezicht voor de campagnebeelden voor de lancering van de sneaker.

🗡NIKE X RT 🗡 So crazy❤💫 @riccardotisci17 @nike

Een bericht gedeeld door Bella Hadid (@bellahadid) op

De NikeLab Dunk Lux Chukka x RT is te koop vanaf 23 februari bij NikeLab retailers en online via www.nike.com

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Bella Hadid, Collab, Dunk, Nike, Riccardo Tisci, Sneaker.