We hielden reeds van hun eerste stekje in Brussel, de negozio & trattoria, maar sinds de opening van de CŎCĪNA – voor wie het zich net als wij afvraagt: dat spreek je uit als “kɔ-ki-na” – aperitivo bar & pizzeria eind vorige week, zijn we helemaal fan. Vooral omdat deze nieuwe culinaire hotspot zich slechts op een paar passen van het Flageyplein bevindt.
Precies een jaar na de opening van hun restaurant CŎCĪNA negozio & trattoria in de Washingtonstraat, gooien de uitbaters de deuren open van een iets kleinere en intiemere culinaire trekpleister in Brussel: CŎCĪNA aperitivo bar & pizzeria. Op het menu staan verse en seizoengebonden Italiaanse gerechten gemaakt met kwaliteitsproducten. Er zijn ook lunchformules en natuurlijk traditionele maar ook glutenvrije pizza’s.
Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat kan je hier terecht. In de ochtend leidt de geur van verse, in Bologna gebrande koffiebonen je zelfs ondanks het grootste ochtendhumeur met een glimlach naar de toog voor een heerlijk kopje koffie. Eens de zon onder is gegaan, zorgen Italiaanse cocktails en antipasti voor de vrolijke (en vooral heel erg lekkere) noot.
CŎCĪNA aperitivo bar & pizzeria, Lesbroussartstraat 16, 1050 Brussel, elke dag open van 7u tot 23u30, caffè van 7u tot 17u, aperitivo van 17u tot 23u30, pizze van 12u tot 15u en van 17u30 tot 23u30, www.cocina.be.