Nieuw: Belgische beauty van Close Brussels
© Pers

Nieuw: Belgische beauty van Close Brussels

Door Belen Ucros & Vicky Dorny
Leestijd: 2 min

Je belgitude tonen op je nagels? Dat kan met Close Brussels, het nieuwe in-house merk van Planet Parfum. Momenteel ligt het vernieuwde assortiment nagellak in de winkels, later komt daar ook een reeks verzorgingsproducten bij. We spraken met Tineke Bracke en Charlotte Walckiers, de twee vrouwen achter Close Brussels.

De bedenksters

Charlotte is blondine en Franstalig, Tineke is brunette en Nederlandstalig. Planet Parfum bracht hen samen om het reeds bestaande merk Close en grondige make-over te geven. Zo grondig, dat alleen de naam is gebleven. De producten reflecteren de dynamiek tussen de twee. Kwaliteit staat natuurlijk centraal, maar er is ook plaats voor humor. “We geven onze producten graag namen die je spontaan doen glimlachen”, vertelt Tineke. Case in point: de sneldrogende topcoat Señor Speedy.

Close Brussels Planet Parfum nagellak cosmetica

Pers

De collectie

De basiscollectie nagellak bestaat uit 12 kleuren. Van Jane Snow, een sprankelend wit genoemd naar Jon Snow uit Game of Thrones, en het kersenrode Kriek So Chic tot La Femme Chocolat; dit zijn volgens het team van Planet Parfum dé kleuren die de Belgische vrouw het liefst draagt.

Daarnaast zal er telkens een seizoenscollectie in beperkte oplage beschikbaar zijn. Deze zomer zocht Close daarvoor inspiratie in Italië. Sicilian Holiday is een knipoog naar fruitige gelato, pastelkleurige Vespa’s en de azuurblauwe zee. Alle flesjes zijn, net als die van high end merken als Chanel, Dior en Yves Saint Laurent, uitgerust met een plastic dop waar je tijdens het lakken je vinger op kan laten rusten.

Close Brussels, nieuwe Belgische beauty

Maar Close Brussels is meer dan nagellak alleen. Binnenkort verschijnt ook het gamma reinigingsproducten online en in de winkels. Je stelt je persoonlijke ritueel samen uit maar liefst acht opties die geschikt zijn voor ieder huidtype. Zo kies je voor jouw favoriete textuur en belevenis.

Alle formules zijn zo natuurlijk mogelijk, en hebben hun eigen geur om de persoonlijkheid van de individuele producten verder te onderstrepen. Die persoonlijkheid vind je trouwens ook terug in de namen. Shake It & Get Naked is een bifase make-upremover die langhoudende eyeliner, mascara en lipstick zonder schrobben weghaalt. I’ll Have Another Skin Tonic is een zachte, verfrissende toner die niet alleen de pH-waarde van je huid herstelt, maar ook beschermt tegen vrije radicalen.

De waarden

  • Durf: De concurrentie in de industrie is hard, een minimum aan durf is dus zeker geen luxe om met een nieuw merk op de proppen te willen komen. Stoppen is nu geen optie, er wordt achter de schermen hard gewerkt aan de volgende producten.
  • Authenticiteit: Door vrouwen, voor vrouwen. Close Brussels is het resultaat van de visie van vrouwen op schoonheid. Authentieke luxe zonder de poespas dus.
  • Vrouwelijkheid: De kleuren zijn draagbaar, de formules zo uitgewerkt dat de producten makkelijk te gebruiken zijn. Vrouwelijkheid wordt hier niet gedefinieerd door een artistiek directeur hoog in een ivoren toren, maar door de vrouwen zelf.
  • Kwaliteit: Tineke en Charlotte zijn duidelijk: op kwaliteit worden geen compromissen gesloten. Ze trokken door heel Europa om de meest performante ingrediënten, formules en producenten te vinden. Zo worden de verzorgingsproducten op holistische wijze geproduceerd in een klein bedrijf in Venetië dat gespecialiseerd is in natuurlijke ingrediënten.
  • Dichtbij: 100% Belgisch én trots. De namen van de producten verwijzen naar ons patrimonium en ons gezond gevoel voor humor. Want een Belg neemt veel dingen serieus, maar nooit zichzelf.

De producten van Close Brussels zijn exclusief verkrijgbaar bij Planet Parfum en zijn geprijsd tussen € 9,99 en € 19,99.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Belgische beauty, Close Brussels, Planet Parfum.