Clare Waight Keller is terug met een nieuw sublabel bij Uniqlo
© Uniqlo

Clare Waight Keller is terug met een nieuw sublabel bij Uniqlo

Leestijd: 1 min

Sinds haar vertrek bij Givenchy in 2020 was het stil rond Clare Waight Keller. Nu maakt de Britse ontwerpster haar comeback bij de Japanse keten Uniqlo, met een nieuw sublabel genaamd 'Uniqlo: C'. De collectie is vanaf 15 september te koop.

/

“Ik ben vereerd dat Uniqlo mij heeft gevraagd om een nieuw label voor hen te creëren”, zegt Clare Waight Keller. “Ik waardeer de LifeWear-ontwerpfilosofie van technische innovatie en functionele authenticiteit al lang en bewonder ook de Japanse esthetiek van subtiliteit, eenvoud en gedetailleerde perfectie van het merk. Om nu met het team van Uniqlo te kunnen werken aan een ​​nieuwe richting voor mijn dameskledingcollectie, en dat op zo’n wereldwijde schaal, is meer dan opwindend.”

Lees ook: Clare Waight Keller is de eerste vrouw aan het hoofd van Givenchy.

Uniqlo: C, een nieuw sublabel

De naam Uniqlo: C verwijst naar de verschillende elementen in de collectie die zijn geïnspireerd op de letter C: Curiosity, Conversation, City, Clarity, Connection, en Creativity, evenals de naam van de ontwerper, Clare.

De esthetiek van deze eerste collectie doet denken aan Waight Kellers werk bij Givenchy en Chloé daarvoor. Verwacht je aan maxi- en oversized stijlen, geplooide stoffen, delicate kleuren en dat in combinatie met de technische vernuftigheid van Uniqlo. Zo werd glanssatijn met warmte geperst om de perfecte maxi-rok met mesplooien te creëren en is de dons speciaal behandeld met antistatische technologie. Bonus: Uniqlo’s iconische ronde schoudertas wordt gelanceerd in een chique, oversized versie.

Yukihiro Katsuta, Senior Executive Officer van Fast Retailing Group en hoofd R&D voor Uniqlo: “Uniqlo: C is de start van een nieuw hoofdstuk voor de damescollecties van Uniqlo. Ik geloof erin dat Clare’s jarenlange ervaring en haar elegante ontwerpen, een nieuwe standaard van LifeWear voor vrouwen zullen inluiden. We hopen nog lang met Clare samen te werken en nog vele energieke collecties met haar te creëren.”

Bekijk hieronder een aantal van onze favoriete stukken uit de collectie van Claire Waight Keller voor Uniqlo:

De eerste collectie van Uniqlo: C is vanaf 15 september te koop. Meer info vind je hier. Prijzen variëren tussen € 12,90 en € 129,90.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.