Dit is de betaalbare tas van Uniqlo die iedereen wil hebben
© Pers/MCB

Dit is de betaalbare tas van Uniqlo die iedereen wil hebben

Leestijd: 1 min

Hoewel er veel it-bags in het duurdere segment zijn, worden soms ook meer betaalbare tassen musthaves. Dat is het geval met deze Uniqlo-tas die momenteel viraal gaat online en waarvan je er misschien al een paar hebt.

/

Het is een van de zovele grote modehypes die op TikTok ontstaan is: de Round Mini Shoulder Bag van Uniqlo.

Op het Chinese platform heeft de hashtag #uniqlobag inmiddels 46,4 miljoen views verzameld en prijzen jong en oud de uniseks tas de lucht in.

Lees ook: Wil je duurzamer winkelen? Deze tips helpen.

Waarom is deze Uniqlo-tas zo populair?

Een it-bag associëren we doorgaans met dure handtassen die beroemdheden dragen en professionals in de sector als een musthave beschouwen. Denk aan de Baguette van Fendi of de Saddle van Dior. Maar als we teruggaan naar de oorsprong van de term, is een it-bag een tas die zo goed past in de tijdgeest dat iedereen hem wil hebben.

En dat is momenteel de Round Mini Shoulder Bag van de Japanse keten Uniqlo.

Deze tas, die in het voorjaar van 2022 werd gelanceerd, verleidt mensen om een aantal specifieke redenen: hij is licht, mini qua omvang maar maxi qua capaciteit, functioneel omdat hij in de hand, als fanny pack of op de schouder kan worden gedragen, minimalistisch en ook vanwege zijn zeer betaalbare prijs van € 14,90.

tas Uniqlo

Pers

Maar laten we focussen op het kenmerk dat het verschil maakt en dat zijn succes – afgezien van de prijs – kan verklaren: de zijvouw waardoor de tas kan uitzetten naargelang wat je erin stopt.

Daarom krijgen de “Kijk eens wat er allemaal in mijn Uniqlo-tas past”-video’s miljoenen views. Naast deze slimme vouw zijn er twee zakken in de tas die groot genoeg zijn om je hele hebben en houden in mee te sleuren.

In april 2022 plaatste een webgebruiker genaamd Caitlin Phillimore een video genaamd “koop deze Uniqlo-tas” waarin ze alles in haar tas liet zien: koptelefoon, portemonnee, parfum, camera, crème, cakejes, sleutels, telefoonoplader, haarspeld… Ze is geen influencer, maar haar post haalde al meer dan 50.000 views.

https://www.tiktok.com/@caitlinphillimore/video/7220063016161676571?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7125827800708367877

Al snel werden er zoveel video’s over de tas gemaakt, dat het merk het bordje uitverkocht kon bovenhalen en het aantal mogelijke aankopen daarna moest reguleren. Maximaal drie tassen per persoon.

Gelukkig heeft Uniqlo voor het nieuwe seizoen het kleurengamma van de tas uitgebreid. Zwart, ecru en groen krijgen nu gezelschap van roze, beige, lichtblauw, marineblauw en geel.

En voor wie nog meer spullen kwijt wil, is de schoudertas ook verkrijgbaar met een trekkoord om hem nog beter te laten passen, voor minder dan € 40.

Lees ook: De leukste zonnebrillen voor deze lente.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Uniqlo.