Church’s x Miu Miu, nu al de collab van het jaar?
© Pers

Church’s x Miu Miu, nu al de collab van het jaar?

Leestijd: 1 min

We spotten fantastische monk-strap schoenen en brogues in de nieuwe Church's x Miu Miu samenwerking, die het klassieke erfgoed van het schoenenmerk combineert met de vrijgevochten visie van het Italiaanse modehuis.

/

De voorbije seizoenen waren er weinig kledingstukken zo alomtegenwoordig in de modewereld als de afgeknipte micro-minirokken van Miu Miu, die werden getoond als onderdeel van de lente-zomer 2022 collectie van het Italiaanse huis.

Lees ook: Miuccia Prada, een eeuwig stijlicoon.

Het plaatste Miu Miu – dat in 1992 door Miuccia Prada werd opgericht als speelse en provocerende tegenhanger van Prada – in het middelpunt van de belangstelling en werd door shopping-app Lyst uitgeroepen tot ‘Merk van het Jaar’ voor 2022. Ook in 2023 zet het merk die pionierspositie verder: afgelopen februari presenteerde de ontwerpster in Parijs voor haar herfst-winter 2023-collectie cardigans in bibliothecarisstijl, kokerrokken met lage plooien (de tailleband van een panty met het Miu Miu-merk werd eronder onthuld) en modellen met doelbewust warrig haar. De beelden van de catwalk overspoelden meteen sociale media.

Maak kennis met Church’s x Miu Miu

Church's x Miu Miu

Pers

“Deze collectie gaat over hoe mode en modeontwerp percepties kunnen veranderen, van dingen die we denken te weten”, zei Miuccia Prada over de collectie, die speelde met alledaagse kledingvoorschriften. Het is een uitnodiging om opnieuw na te denken.

De collectie bevatte ook een paar dubbele monk-strap schoenen en brogues, een samenwerking met het historische Britse schoenenmerk Church’s die vandaag (24 augustus 2023) volledig werd onthuld in een nieuwe campagne. De glanzend zwarte en tabaksleren schoenen, een variatie op de klassiekers van Church’s, zullen ongetwijfeld een van de meest gewilde schoenen van het seizoen worden, dankzij de hedendaagse rondere, bredere vorm. Een sportieve rubberen zool vervangt de klassieke gladleren zolen van Church’s.

De samenwerking combineert de formaliteit van het erfgoedmerk met de vrije geest waar de naam Miu Miu voor staat, aldus het huis in een persbericht.

Pers

In de bijbehorende campagne zien we modellen achterover leunen op fauteuils, waarbij hun schoenen rusten op de door Miu Miu ontworpen bekleding. We spotten ook gekleurde panty’s, waarmee een voorbeeld wordt gegeven van hoe de schoenen het komende seizoen gedragen kunnen worden.

“Miu Miu’s kenmerkende spel tussen het traditionele en het eigentijdse is behouden”, lezen we in het persbericht. “De geruststelling van het vertrouwde wordt tegelijkertijd gevierd en ondermijnd – ongedaan gemaakt – om iets nieuws te creëren.”

De Church’s x Miu Miu collab is vanaf 29 augustus 2023 te koop via de website van Miu Miu en vanaf 6 september 2023 in de Miu Miu winkels.

Church's x Miu Miu

Pers

Redactie Marie Claire De artikels van >