Miuccia Prada, een eeuwig stijlicoon
© Getty Images

Miuccia Prada, een eeuwig stijlicoon

Leestijd: 1 min

Miuccia Prada (74), het meesterbrein achter modehuizen Prada en Miu Miu, belichaamt niet alleen vooruitstrevende mode op de catwalk, maar is ook zelf een tijdloos stijlicoon. Een overzicht van 10 van haar meest stijlvolle looks die onmiskenbaar aantonen waarom mevrouw Prada een blijvende bron van inspiratie is.

/

Miuccia’s stijl is een combinatie van durf, eigenzinnigheid en onvoorspelbaarheid. Ze heeft een onmiskenbare gave om traditionele modeconventies te doorbreken en ze te transformeren in gedurfde statements. Haar vermogen om verschillende stijlen, texturen en patronen te mixen en matchen, heeft geleid tot een kenmerkende eclectische look die voortdurend evolueert.

Een ander element dat haar definieert, is haar vermogen om kunst en mode naadloos te integreren. Ze gebruikt haar ontwerpen als canvas en creëert mode die niet alleen gedragen wordt, maar ook wordt tentoongesteld. Van gedurfde artistieke prints tot innovatieve structuren, haar kleding vertelt een verhaal en brengt haar unieke visie op de wereld.

Lees ook: Miuccia Prada is jarig, een portret van de invloedrijke ontwerpster.

Haar stijl is altijd al een viering van individualiteit en vernieuwing geweest. Ze gaat verder dan trends en creëert en draagt tijdloze looks die getuigen van haar lef, creativiteit en grenzeloze nieuwsgierigheid.

Met een carrière die de mode-industrie heeft getransformeerd en een stijl die blijft inspireren, blijft Miuccia voor eeuwig en altijd een icoon.

De stijl van Miuccia Prada in 10 looks

Lees ook: Deze sterren omarmen hun natuurlijk grijs haar.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.