Cartier en Timothée Chalamet ontwikkelen samen unieke halsketting
© Cartier

Cartier en Timothée Chalamet ontwikkelen samen unieke halsketting

Leestijd: 1 min

De rode loper van de langverwachte première van Wonka was niet alleen gevuld met anticipatie voor de film, maar ook met bewondering voor de nieuwste creatie van acteur Timothée Chalamet en het Huis Cartier: een adembenemende Cartier-halsketting. Deze unieke creatie, ontwikkeld in samenwerking met de Maison's Jewelry ateliers en met de creatieve imput van hun ambassadeur, is een staaltje van kunst en vakmanschap.

/

De halsketting, speciaal vervaardigd voor én door Chalamet na zijn ontmoeting met Marie-Laure Cérède, Cartier’s Creative Director of Jewellery and Watchmaking, kwam tot stand in de juwelenateliers in het hart van Parijs. Hier werden niet alleen technische vaardigheden uitgewisseld, maar ook inspiratie en creatieve visies gedeeld, inclusief een reeks filmstills ingediend door Chalamet.

Vanuit dit creatieve uitgangspunt werkten de designstudio’s en Parijse ateliers samen om dit unieke stuk te creëren, waarbij ze zowel de persoonlijkheid van de Maison als Chalamet’s eigen stijl integreerden. De witgouden structuur, nauwkeurig afgestemd op Chalamet in de ateliers, is versierd met roterende edelstenen – een boeiende combinatie van onyx, opalen, tourmalijnen en smaragden in schitterende kleurnuances.

Cartier

Lees ook: De chiqueste skikleding voor je wintersportvakantie

/

Cartier Collectie

Na zijn betoverende verschijning op de rode loper zal deze opmerkelijke halsketting een ereplaats krijgen in de prestigieuze Cartier Collectie. Hier zal het unieke stuk de wereld rondreizen, tentoongesteld worden op relevante exposities voor het grote publiek.

“Voor mij is Cartier al jarenlang mijn favoriete juwelier voor speciale gelegenheden, dus het was een uiterst nederige ervaring om de creatiestudio’s van de Maison te ontmoeten”, deelde Chalamet. “Marie-Laure en ik wilden iets eclectisch creëren, een meesterwerk dat evocatief en vreugdevol is. Het is een eerbetoon aan de kleurrijke, ambitieuze en briljante jonge Wonka en zijn inventiviteit.”

Marie-Laure Cérède, de creatief directeur van Sieraden en Horlogemakerij bij Cartier, voegde toe: “Deze unieke creatie is meer dan alleen een halsketting, het is een kunstwerk. De witgouden structuur fungeerde als ons blanco canvas, en met meer dan 900 fantastisch gekleurde edelstenen als ‘verf’, is het effect vergelijkbaar met pointillisme.” Met zijn gedurfde en onderscheidende keuze in juwelen blijft Timothée Chalamet niet alleen de aandacht trekken op het witte doek, maar ook op de rode loper.

Lees ook: Waarom de ‘Teddy Bear Coat’ van Max Mara al 10 jaar een hit is

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Cartier.