Cadeautip: KAAI, dé must have voor al wie nooit iets terugvindt in haar handtas
© Instagram KAAI bags

Cadeautip: KAAI, dé must have voor al wie nooit iets terugvindt in haar handtas

Leestijd: 2 min

Toon me de inhoud van je handtas en ik zal je zeggen wie je bent. Het is een vraag-slash-vaststelling die weinigen ooit zullen durven poneren, en toch deden Ine Verhaert en Helga Meersmans het wel. Het was het begin van een 12 maanden durende zoektocht die afgelopen herfst uitmondde in de lancering van hun handtassenlabel KAAI.

“De meeste vrouwen maken één gigantische rommel in hun tas. Resultaat? Als je je telefoon of je sleutels moet vinden, ben je al snel een paar minuten bezig. Wij willen je die tijd besparen.” Aan het woord is Helga Meersmans, voormalig Managing Director Benelux en UK bij Wolford en sinds een klein jaar samen met ex-Veritas CEO Ine Verhaert de stuwende kracht achter handtassenlabel KAAI.

Het idee om het label op te richten was een combinatie van zin in een nieuw avontuur en een jarenlange, vruchteloze zoektocht naar “de ideale handtas waarin zowel je daily essentials als je laptop of iPad ongehavend vervoerd kunnen worden”, aldus Ine Verhaert.

Met een naam die zijn inspiratie haalt bij de Antwerpse kaaien, “waar mensen al van oudsher on the go zijn”, wil dit label dé ultieme handtas maken voor actieve zakenvrouwen (en al wie haar leven graag geordend aan haar schouder hangt).

KAAI

Marie Wynants

Uit het leven gegrepen

Kwestie van zeker aan te sluiten bij de verwachtingen van de doelgroep gingen Helga en Ine, die zelf na 25 jaar in de zakenwereld al op behoorlijk wat ervaring kunnen bogen, te rade bij vrouwelijke kosmopolieten.

“Het leukste was om te ontdekken dat er vrouwen waren die zelf al hacks hadden gevonden”, vertelt Helga. “Zo had een oud-collega, die vier dagen van de vijf op reis is, een designerhandtas met daarin allemaal kleine tasjes. Zo kon ze snel wisselen van tas al naargelang de gelegenheid en wist ze altijd precies wat ze bij zich had.”

“Een andere had aan haar sleutel een grote eend gehangen” vervolgt Helga, “kwestie van hem snel uit haar tas te kunnen grabbelen. Heel veel vrouwen blijken ook altijd een waterfles bij te hebben en laptops worden op de raarste manieren meegenomen” (lacht).

KAAI

Marie Wynants

Een KAAI voor elk

Het leven wordt zoveel gemakkelijker als je handtas ietwat georganiseerd is en daar past KAAI een mouw aan met vier modieuze en super praktische handtassen: de Hero en Mini Hero (respectievelijk ideaal voor een 13” laptop en een iPad, en op 1-2-3 om te toveren tot rugzak), de Pyramid (15”) en de Hoxton (ook 15”).

De buitenkant is van kras- en vlekbestendig leer, de binnenkant in overzichtelijk KAAI-blauw. Compartimentgewijs hebben Hilde en Ine werkelijk aan alles gedacht. Er is zelfs een lits voor je sleutels en een zakje om je juwelen in op te bergen (enkel in sommige modellen, niet in allemaal).

Wie graag een kleiner tasje in haar grote tas meeneemt, moet zeker ook eens kijken naar de The Mini Arch en The Arch. Deze art deco geïnspireerde minitasjes zijn superhandig voor je belangrijkste must haves. Je haalt ze in een wip uit je grote KAAI tas en ze zijn stylish genoeg om ook alleen gedragen te worden.

De tassen van KAAI zijn beschikbaar in het zwart, rood, terracotta, cognac, oud roze en nude roze.

Voor meer info of de online shop: www.kaai.eu. Wie de tassen graag in levende lijve wil gaan bewonderen, kan terecht in de studiowinkel van KAAI (Nationalestraat 91, 2000 Antwerpen) of bij één van de zes partner-retailers (alle info op de website).

Graag meer lezen over handtassen? Check dan ook 7 types handtassen die je meteen aan je arm wil deze herfst en DétaiL maakt van jouw favoriete jeansbroek een unieke handtas.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Antwerpen, Handtas, Kerst, Leer, Made in Belgium, Organi.