DétaiL maakt van jouw favoriete jeansbroek een unieke handtas
© DétaiL

DétaiL maakt van jouw favoriete jeansbroek een unieke handtas

Door Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

We hebben allemaal wel een jeansbroek in onze kleerkast die van grote emotionele waarde is. Hasselts modelabel DétaiL weet dat maar al te goed. Daarom willen zij jouw versleten jeansbroek nieuw leven inblazen en tegelijkertijd bewustzijn creëren rond herbruikbaarheid van kledingstukken. Maak kennis met de PRELOVED collectie van DétaiL.

DétaiL is vooral bekend om fair fashion en originele accessoires. Al sinds 2009 ontwerpen Céline Dirickx en Bob Rubens, de creatieve breinen achter het merk, handtassen uit gerecycleerde materialen. Voor dit seizoen wilden ze iets speciaals doen. DétaiL wil met PRELOVED van jouw favoriete jeansbroek een unieke handtas maken. Zo hoef je die jeansbroek, waarmee je zoveel mooie momenten hebt beleefd, niet weg te gooien. Oef, gelukkig.

PRELOVED

Voor deze nieuwe denimcollectie, volledig gemaakt uit gedragen jeansbroeken, koopt het duo denim op. Vervolgens toveren ze deze om tot unieke accessoires. Ook lanceren ze een limited edition serie. “Elke vrouw heeft wel die ene speciale jeansbroek in haar kast liggen. Het perfecte model dat ze voor allerlei belangrijke momenten in haar leven droeg. Aan dat kledingstuk hangt een emotionele waarde. Wij geven hen nu de unieke kans om hun geliefde jeansbroek terug te dragen in de vorm van een handtas”, aldus ontwerpster Céline Dirickx.

Bewustzijn creëren

Céline en Bob willen, met de PRELOVED collectie aantonen dat je ook van gerecycleerde materialen iets moois kan maken. Het duo is van mening dat kleding die er al een leven op heeft zitten, karakter uitstraalt. Ook willen ze met hun denimcollectie een bewustzijn creëren. “Hopelijk wordt deze collectie voor velen de eerste stap naar een duurzamer leven, weg van de wegwerpcultuur.”

DétaiL PRELOVED, model Marvel in denim, € 85. Reken voor een custom-made exemplaar (met jouw jeans dus) € 50 extra waarvan € 5 naar een goed doel in India gaat. Meer info op www.detail-collection.be.

Vond je dit interessant? Lees dan ook ‘Jeanslexicon, hoe kies je de juiste fit?‘ of ‘Shopping: ruches voor de lente‘.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: DétaiL, Handtas, Jeans, Recycleren.