C&A duikt in archieven en brengt collectie met icoon Twiggy terug
© PERS

C&A duikt in archieven en brengt collectie met icoon Twiggy terug

Leestijd: 1 min

C&A viert dit jaar zijn 180ste verjaardag! Om dit te vieren dook de winkelketen in zijn archieven van de meest iconische modehoogtepunten van de afgelopen decennia. Het resultaat is een collectie geïnspireerd op vervlogen campagnefoto's van onder andere supermodel Twiggy.

/

Archive Collectie

C&A

PERS

In 1841 richtten de broers Clemens en August Brenninkenmeijer een klein linnen- en katoenbedrijf op in Nederland en gaven het de naam C&A. Nooit hadden ze kunnen denken dat het bedrijf zou uitgroeien tot een van de grootste winkelketens, in de Benelux en ver daarbuiten.

De internationale retailer stond altijd gekend om zijn innovatieve technieken voor toegankelijke kledij. Zo vond C&A de mode-industrie opnieuw uit door ready-made mode in verschillende maten aan te bieden. Over decennia heen werkte de winkelketen samen met de grootste iconen zoals onder andere: supermodel Twiggy in de jaren zestig of Yves Saint Laurent en Karl Lagerfeld in de jaren tachtig.

Geïnspireerd door zulke samenwerkingen en oude campagnes lanceert C&A een Archive Collectie waarin de mooiste C&A-items van 1950 tot 1990 worden geherinterpreteerd. “We hebben de C&A-archieven grondig bestudeerd en extra aandacht geschonken aan de speciale details die als rode draad door de geschiedenis van het bedrijf lopen en de verschillende decennia met elkaar verbinden”, aldus Ginnetta Di Blasio, ontwerper bij C&A.

De Archive Collectie zal zeven maanden lang aangevuld worden met nieuwe items. Starten doet de kledingwinkel met een op Twiggy geïnspireerde mini-collectie waarin pastelkleuren domineren. “In de minirok-collectie wordt vooral de rebelse geest van de jaren zestig weerspiegeld, die heel wat gelijkenissen vertoont met de hedendaagse maatschappij”, zegt Di Blasio. Elke maand komt er een nieuwe collectie. In de herfst en winter kan je op de jaren zeventig geïnspireerde skikleding ontdekken. Ook winterjassen en leuke kersttruien komen dan uit.

Lees meer Marie Claire op: Vivienne Westwood wordt vandaag 80, een portret van het mode-icoon, Essentiel Antwerp start met verhuur van feestjurken en Wij vroegen aan een expert van ‘Vestiaire Collective’ hoe je een fake designertas herkent.

Tags: Archive collection, C&A, Twiggy.