Bye bye muggen: deze handige oplossingen tegen muggen steek je gewoon in je handtas
© Pers

Bye bye muggen: deze handige oplossingen tegen muggen steek je gewoon in je handtas

Leestijd: 1 min

Muggenlampen, DEED, klamboes, plug-ins tegen muggen, muggenramen; ze werken allemaal effectief tegen muggen, maar die zaken heb je niet steeds bij de hand en ze zijn niet altijd even onschuldig. Deze handige producten en tools zijn dé ultieme muggen- en insectenbestrijders (wij probeerden ze uit) en je neemt ze gewoon mee op zak! Voor een zorgeloze vakantie zonder zzz...zoemen.

1. Anti-pique van Puressentiel

Zacht maar erg efficiënt zijn de muggenbestrijdende sprays van Puressentiel, die enkel aan de hand van essentiële oliën de muggen op afstand houden. Bovendien verzacht de spray de jeuk van reeds bestaande beten. En sinds kort is een ook een spray voor de allerkleinsten op de markt.

muggen muggenspray bite-away muggenbeet tekenbeet wespensteek

Anti-Pique van Puressentiel, te koop bij de apotheek, € 16,95.

/

2. Bite-away

Ook heel erg effectief is dit apparaat dat de jeuk van muggenbeten stopt aan de hand van een keramisch plaatje dat tot 51° warm wordt. In 3 (voor kinderen) of 6 seconden (volwassenen) wordt door de warmte het gif van de beet afgebroken, waardoor je geen zwelling of jeuk meer krijgt.

De beauty video van vandaag :
Haar welke pony bij welke gezichtsvorm

En het werkt echt, want wij hebben het grondig uitgetest! Soms moet je het in de loop van de dag zelf of de dag nadien nog eens herhalen, maar de jeuk wordt meteen verlicht. Niet vergeten in die reiskoffer dus, want hij werkt ook bij wespen-, dazen- en kwallenbeten, en bij brandnetels.

muggen muggenspray bite-away muggenbeet tekenbeet wespensteek

Te koop via www.bite-away.be, € 30, batterijen inbegrepen.

/

3. Picasol anti-insect & sun protection

Zeer goed bedacht, en toch zo logisch dat je je afvraagt waarom het niet eerder is uitgevonden. Deze zonnemelk bestrijdt tegelijkertijd ook insecten die vaak zorgen voor een domper op de feestvreugde. Wespen, muggen, teken en dazen; voortaan gaan ze liever op een ander. Voor kinderen vanaf twee jaar en uiteraard ook voor volwassenen.

muggen muggenspray bite-away muggenbeet tekenbeet wespensteek

Picasol, anti-insect & sun protection, verkrijgbaar in factor 25 en 50, ook beschikbaar als aftersun, te koop bij de apotheek, € 24,95.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Muggenspray, Puressentiel, Wespenbeten.