SAVE THE DATE: Brussels Fashion Days, hét grootste mode-event van België
©

SAVE THE DATE: Brussels Fashion Days, hét grootste mode-event van België

Door Marie Claire
Leestijd: 3 min

Noteer het meteen in je agenda: de DS Brussels Fashion Days komen er weer aan! De 6de editie van het grootste Belgische mode-event viert niet alleen de Belgische mode, maar nog veel meer… Nieuwsgierig? Afspraak op 20, 21 en 22 oktober in de Horta Galerij en Ravenstein Galerij, twee juweeltjes van Belgisch erfgoed in hartje Brussel.

Nieuw voor 2017

 • De twee bijzondere locaties. In de Horta Galerij, ontworpen door de Belgische meester van de art nouveau, vinden de permanente activiteiten plaats. En in de Ravenstein Galerij, een geklasseerd monument, worden vier defilés gehouden.
 • Spanje als eregast. Deze kosmopolitische, Europese 6de editie kijkt over de grenzen en gunt ons een blik op de Spaanse mode, met eregasten Agatha Ruiz de la Prada, hogepriesteres van de Movida, en Ion Fiz, die op alle internationale catwalks present is. De Madrileense modeschool ESNE voegt zich bij de 10 Belgische scholen die aanwezig zijn.
 • Voor of na een defilé, of tussen je aankopen in de Fashion Pop Up Store en een make-over bij de Beauty bars door, kan je terecht in de gezellige, chique ruimte om te ontspannen met een cocktail.

De Mode showt

Doet de modewereld je dromen…? DS Brussels Fashion Days is hét Belgische evenement dat je onderdompelt in alle facetten van het mode-universum. Tal van evenementen zetten de toon. Ontdek de laatste trends in de Fashion Pop Up Store. Hier vind je een prachtige selectie, gekozen uit meer dan 30 Belgische en buitenlandse ontwerpers en jonge merken, die het hele weekend te koop wordt aangeboden. Ook is er een ruimte gewijd aan het live graveren van juwelen door IMaGiN Jewels.

Langs de Schools’Street worden de meest ongelofelijke creaties van de modestudenten getoond: de magie en verbeelding van deze jonge talenten doen je proeven van de mode van morgen. Je ontdekt ook de onuitgegeven creaties van drie Belgische stylistes, in samenwerking met Evian. Ze lieten zich inspireren door planten en vruchten uit het nieuwe Evian drankje.

In de Relooking Studio van Inno staan twee coaches ter beschikking voor professioneel en persoonlijk advies. Verder kan je voor een make-over terecht bij Make Up Forever, Schwarzkopf en Pharmasimple. Zij maken een afspraak bij de beauty, hair en wellness bars voor een snelle en gepersonaliseerde make-over. Heb je er altijd van gedroomd om naar een modellenbureau te gaan, zonder dat je de duik hebt durven nemen? Na je make-over kan je je kans wagen bij Flag models. En ja, ze rekruteren al wie het schoentje past.

En voor wie nobele materialen waardeert, organiseert DS Automobiles een workshop sleutelring maken met leer. Je hebt ook de mogelijkheid om de DS3 ondertekend door Inès de la Fressange, en de DS7 Crossback te ontdekken. Heb je je tas voor het volgende seizoen nog niet? Swatch X You zorgt ervoor en wacht op je voor een zeefdrukworkshop ter plaatse.

 

 

Afspraak bij de Marie Claire Corner

Marie Claire nodigt je graag uit op onze stand. Een leuke fotocontest, gratis magazines, speciale abonnementsaanbiedingen en goodiebags wachten er op jou. We kijken ernaar uit je te ontmoeten! Zin om te komen? Dan kan je je hier aanmelden.

Programma

VRIJDAG 20/10

 • 18.00: Opening
 • 21.30: Fashion Show: defilé met eigentijdse circusacts (acrobaten, slangenmensen, jongleurs…) op de catwalk als originele omkadering van de voorgestelde Belgische en Spaanse creaties. Spaanse ontwerpers : Victor Nouman, Eder Aurre, D’Icanno, Débora Velasquez en Toni Enríquez. Belgische ontwerpers: Liv the label, Ilke Cop, Sarah Josis, Roxane Baines en Chapelart.
 • 22.30 - 1.00: Fashion Drink & Aftershow party: ontspannen avond waarbij het publiek en de modemakers elkaar bij een glas kunnen ontmoeten.

ZATERDAG 21/10

 • 14.00: Opening
 • 15.30: Fashion Talk: Agatha Ruiz de la Prada en Jean-Paul Lespagnard zij de prominente gasten van een spannend gesprek over het creatieve proces in de mode.
 • 17.30: Fashion Show: dit defilé staat in het teken van de grote ontwerpers uit België (met o.a. Natan) en Spanje, zoals Agatha Ruiz de la Prada, Ion Fiz, Miguel Marinero en Leyre Valiente.
 • 19.00: Fashion Dinner: bij Hispania Brussels in aanwezigheid van de grote designers van de modeshow.
 • 21.30: Fashion Show: herhaling van het defilé van de namiddag, en livepresentatie.
 • 22.30 - 3.00: Fashion Drink & Afsluitparty

ZONDAG 22/10

 • 12.00: Opening
 • 17.00: Schools Fashion Show: de studenten van de Belgische modescholen defileren en tonen ons hun mooiste creaties. Het wordt een feest vol kleuren en excentriciteit. De deelnemende scholen zijn: Haute Ecole Francisco Ferrer, École Supérieure des Arts de Saint-Luc, Helmo mode, Atelier Lannaux, Château Massart, EPS Saint-Luc de Bruxelles, SASK, KASK, Syntra Brussel, afgestudeerden van de lichting 2017 van La Cambre en de Antwerpse Mode Academie, en de Madrileense modeschool ESNE.

Voor praktische informatie kan je terecht op www.dsbrusselsfashiondays.be

Marguerite Durant De artikels van >

"Mode is fascinerend! Het is de spiegel van onze maatschappij, van ons heden. Het is mijn passie, net als mijn cello... en elektronische muziek."

Tags: Beauty bar, Defilé, DS Brussels Fashion Days, Fashion show, Hair bar.