Binnenkijken in het Praagse appartement van modefotograaf Andreas Ortner
© WESTWING

Binnenkijken in het Praagse appartement van modefotograaf Andreas Ortner

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Of hij nu werkt voor modehuizen zoals Dior en Vetements, of voor iconische modemagazines over de hele wereld, Andreas Ortner ziet de grootste legendes voor zijn lens verschijnen. Tot rust komen doet de fotograaf in zijn Art Nouveau appartement te midden in de Franse Wijk in Praag. Wij namen samen met Westwing een kijkje binnen in Ortner zijn thuis.

/

Scandinavische eenvoud

De familie Ortner koos voor een lichtrijk, eenvoudig, Scandinavisch interieur, geïnspireerd op het werk van interieur goeroe Athena Calderone. De neutrale tinten van het appartement vormen een opmerkelijk contrast voor de kleurrijke mode die Andreas dagelijks op camera vastlegt. De favoriete plek van het gezin? De open keuken die dankzij het donkere hout sterk afsteekt met de lichte open ruimte.

Andreas Ortner

WESTWING

/

Een oase van rust

Doordat Andreas dag in dag uit professioneel bezig is met kunst en mode, vertrouwt hij op gezelschapspelen en familiegesprekken om te onstpannen. Daarom vind je geen televisie in het huis van Ortner en zijn familie. De ruime, in het daglicht geblakerde sofa is de ideale plek voor wat familietijd of om inspiratie op te doen voor nieuwe projecten.

Hoewel de slaapkamer een kleine bureautafel heeft, draait het in deze ruimte helemaal rond ontspanning. “Mode is een kleurrijk gegeven. Als modefotograaf zie je de wildste ontwerpen voorbij je lens komen, daarom wil ik thuis relatief eenvoudig blijven en mijn werk niet door thuis laten beïnvloeden. Ik wil hier gewoon rust vinden. Dat lukt me best goed met de slaapkamer”, zegt Ortner.

Andreas Ortner

WESTWING

Andreas Ortner

WESTWING

Lees meer Marie Claire op: Binnenkijken in het extravagante huis van modefotograaf Armin Morbach in Hamburg, Kitsch in huis: more is more is het interieurmotto van de toekomst, Hier vind je betaalbare kunst voor in huis.

Tags: Andreas Ortner, Binnenkijken, Westwing.