Bieke Ilegems ontwerpt capsulecollectie voor Thelma & Louise
© Pers

Bieke Ilegems ontwerpt capsulecollectie voor Thelma & Louise

Door Lauren Moens
Leestijd: 1 min

Belgisch modelabel Thelma & Louise en TV-persoonlijkheid, actrice en power woman Bieke Ilegems sloegen de handen in elkaar voor een capsulecollectie die deel uitmaakt van de SS20 collectie. Het resultaat? Een op-en-top vrouwelijke en kleurrijke collectie die je zowel sierlijk en stijlvol als stoer kan dragen.

Een kledingcollectie ontwerpen stond naar eigen zeggen al lang op de bucketlist van Bieke Ilegems. Dat kan de actrice nu dus mooi afvinken want samen met Thelma & Louise bracht ze een kledinglijn uit die ze zelf ontwierp. Maar daar stopte het niet, Bieke was bij heel het designproces betrokken. Ze bezocht samen met de hoofdontwerpers beurzen, koos mee de stoffen en prints uit en tekende zelfs de silhouetten uit. En het resultaat mag er wezen.

bieke-thelma&louise

Pers

/

Wat te verwachten van Thelma & Louise by Bieke?

De collectie van Bieke x Thelma & Louise bestaat uit tien sterke powerlooks. Bieke is all about kleurrijke bloemen- en paisleyprints en dat merk je aan de kledinglijn. De stuks uit de collectie werden ook van bijzondere details voorzien zoals lurex, gouden accenten op knopen en een bijzondere binnenafwerking, gekozen door Ilegems herself. Qua kleur mag je veel rode en roze tinten verwachten.

Volgens de actrice mogen we ons deze zomer verder verwachten aan silhouetten die je vrouwelijkheid accentueren en waarin je je goed voelt. Denk aan subtiel-glanzende stoffen, ruffels en af en toe wat transparant. Maar ook off shoulder tops, wapperende broekspijpen, blinkende knoopjes, delicate én uitbundige bloemenprints zullen het volgens haar goed doen aankomende zomer.

Bieke vertaalde haar liefde voor yoga en selfcare in deze capsulecollectie. Van jezelf houden, inclusief al je imperfecties vindt ze heel belangrijk. Ze wilde dan ook kledij met een boodschap brengen en dat nam ze heel letterlijk. Ze verwerkte in elk kledingstuk een lintje met een inspirerende quote zoals “Embrace yourself”, “Be perfectly imperfect” of “Choose love, always”.

Benieuwd naar welke trends ss20 nog meer voor ons in petto heeft? Lees dan zeker ook eens Dior SS20: feminisme op de catwalk, Milan Fashion Week: de Fendi SS20 show in beeld en PFW SS20: laatste defilé voor ontwerper Jean-Paul Gaultier.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bieke Ilegems, Ss2020, Thelma & Louise.