Milan Fashion Week: de Fendi SS20 show in beeld
© Imaxtree

Milan Fashion Week: de Fendi SS20 show in beeld

Door Charlotte Deprez  & Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

De Milan Fashion Week is achter de rug, maar de Fendi-show verdient het om in the picture gezet te worden voordat we overgaan naar de Paris Fashion Week!

/

Een wind van vernieuwing na Lagerfeld

Silvia Venturini Fendi, die de afgelopen decennia samen met icoon Lagerfeld heeft gewerkt, heeft natuurlijk haar uitgebreide rol gezien in de artistieke richting van accessoires en herenkleding naar die van de dameskleding op dit moment. Na een herfst-winter 2019-2020 show, gekenmerkt door de toen recente verdwijning van Karl Lagerfeld, kenmerkt de lente-zomer 2020 show een heuse vernieuwing voor het Italiaanse huis.

Lees ook: ‘Karl Lagerfeld over zijn muzes, memorabele uitspraken en memoires.

Geïnspireerd door het buitenleven en de film ‘The Anniversary’ met Bette Davis, stelde Silvia Venturini Fendi een collectie samen in transparante stoffen, oversized jassen en maxi psychedelische bloemen. De collectie staat volledig in het teken van verschillende materialen, psychedelische bloemen en doorschijnende stoffen.

De modellen, waaronder Gigi en Bella Hadid én Kendall Jenner, liepen de catwalk op met de hit ‘Aquarius / Let the Sunshine In’ uit 1969, dat gaat over vrede, liefde en verandering. Kortom, deze parade rook naar de jaren zestig.

/

De Fendi show in beeld

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Fendi, Milaan, Milan fashion week, SS20.