Belg Nicolas di Felice geeft voorproefje van zijn visie voor modemerk Courrèges
© Courrèges

Belg Nicolas di Felice geeft voorproefje van zijn visie voor modemerk Courrèges

Leestijd: 1 min

De nieuwe Belgische artistiek directeur van het Franse modehuis Courrèges deelt een preview van zijn eerste campagne voor het merk.

/

In september dit jaar werd bekend dat de Belgische ontwerper Nicolas di Felice (37) de nieuwe artistiek directeur van modehuis Courrèges is. “Ik heb altijd al gedroomd van Courrèges, met het radicale en allesomvattende universum”, zei Di Felice daarover in een persbericht. “Het is een modehuis dat veel voor mij betekent en waar ik mij in herken. De simpliciteit, de helderheid en, niet te vergeten, het optimisme. Ik voel mij vereerd dat ik deze waarden in leven mag houden en ik hoop dat ik dit met zoveel passie en enthousiasme kan doen als de oprichter van het huis.”

Archiefstukken in modern jasje

Dit weekend deelde hij via i-D een korte video van zijn eerste campagne voor het legendarische modehuis. Die draait rond ons massale gemis aan huid-op-huidcontact, aanrakingen en kussen door de wereldwijde pandemie. In de video zien we de modellen dan ook hartstochtelijk kussen met elkaar.

Lees ook: Het Belgische JEAN ontwerpt juwelen voor binaire en non-binaire mensen.

In maart zal hij zijn eerste volwaardige collectie voor Courrèges voorstellen tijdens Paris Fashion Week (als die doorgaat). Deze beelden maken deel uit van een kleinschaligere capsulecollectie genaamd ‘Reeditions’ waarvoor hij archiefstukken in een modern jasje stak. Zoals bijvoorbeeld de A-lijn minirokken waarmee het merk in de jaren zestig furore maakte.

Nicolas di Felice x Courrèges

Courrèges

Over Nicolas Di Felice

De 37-jarige Di Felice studeerde mode-ontwerp aan La Cambre in Brussel en begon zijn loopbaan in 2008 bij ontwerper Nicolas Ghesquière voor Balenciaga. Hij werkte daarna een tijdje onder Raf Simons voor Dior om daarna opnieuw onder de vleugels terecht te komen van Ghesquière bij Louis Vuitton. Bij Courrèges volgt hij Yolanda Zobel op, die begin dit jaar bedankt werd voor bewezen diensten.

Bekijk de campagnevideo hier.

Lees meer Marie Claire op: Bekijk hier de wondermooie SS21-collectie van Christian Wijnants. Bekijk hier de hoogtepunten van de Chanel Métiers d’Art show 2020/21

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Belgische mode, Courrèges.