Bekijk hier de wondermooie SS21-collectie van Christian Wijnants
© Stig De Block

Bekijk hier de wondermooie SS21-collectie van Christian Wijnants

Leestijd: 2 min

De Belgische ontwerper Christian Wijnants heeft zijn nieuwe collectie voor de lente en zomer van 2021 voorgesteld. Niet met een defilé in Parijs, maar via sociale media. Los van de modeseizoenen ook, want de presentaties van de andere modehuizen zijn al even gepasseerd. 

/

Geen publiek, geen defilé, enkel beeld. Christian Wijnants koos ervoor geen catwalkshow te houden maar zijn SS21-collectie voor te stellen via sociale media. Met een video- en fotoreeks gemaakt door de jonge Antwerpse fotograaf Stig De Block, waar hij recent al mee samenwerkte in de strijd tegen racisme. Samen met twee modellen en een beperkte crew trokken ze daar een tijdje geleden voor naar Lanzarote.

Stig De Block

/

Zowel dromerig als nuchter

Denkbeeldige excursies van vroeger inspireerden de Antwerpse designer die de collectie ontwierp tijdens de eerste lockdown. Hij vermengde een vleugje nostalgie met veel hoop voor de toekomst, wat resulteert in een collectie die optimisme en verademing uitstraalt.

Met zomerse jurken en handgetekende madeliefjesprints verleidt Christian Wijnants je naar zijn jardin secret uit zijn eigen kindertijd om je onderweg te laten mijmeren over de fundamenten van geluk. De bloemen stralen een zekere zachtheid uit die hij in balans brengt met strak gesneden trenchcoats en innovatieve materialen als Tyvek, waterafstotend canvas en gecoat katoen. Daardoor voelt de collectie zowel dromerig als nuchter aan, herkenbaar anno dit klotejaar.

Stig De Block

Met deze collectie toont Christian Wijnants dat creativiteit des te meer floreert wanneer het beknot wordt. Met de buitenwereld achter slot en grendel verlangde hij terug naar de groene woestenij van zijn eigen jeugdherinneringen en dat vertaalde hij naar de prints en silhouetten.

Wijnants was altijd al meester in levendige kleuren, artisanaal breigoed en uitgesproken grafische prints en dat bewijst hij ook nu weer. Ronduit indrukwekkend: de gebloemde jurk in plissé stof die ons deed denken aan een kruising tussen Dries Van Noten en Issey Miyake. En we voorspellen dat ook de lange handschoenen een hit worden.

Christian Wijnants SS21

Stig De Block

Het aantal silhouetten ligt overigens een stuk lager dan normaal. Wellicht om – net als veel van Wijnants collega’s – in het licht van de nieuwe duurzame revolutie in de modewereld de massale overstock te vermijden. Beter en mooier in plaats van véél en soms wat snel-snel. Stukken die je levenslang aan kan, gemaakt van goede materialen die de tand des tijds doorstaan.

Stig De Block

Winterstockverkoop Christian Wijnants

We hebben nog goed nieuws voor de fans van Christian Wijnants! De ontwerper organiseert van 15 tot 20 december een stockverkoop in Antwerpen. De meest recente stukken in het aanbod dateren van de FW19-collectie, en worden aangevuld met oudere items die nog meer afgeprijsd worden. Er zullen ook stoffen en garen te koop zijn.

Praktische info:

Hopland 47, 2000 Antwerpen.

Van 15 tot en met 20 december, telkens van 10 tot 19u.

christianwijnants.com.

Christian Wijnants SS21

Stig De Block

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Christian Wijnants, Ss21.