Belg Glenn Martens is voorzitter van de jury op Festival van Hyères
©

Belg Glenn Martens is voorzitter van de jury op Festival van Hyères

Leestijd: 1 min

Bruggeling Glenn Martens (38), de stuurman van Y/Project en Diesel die onlangs een haute-couturecollectie voor Jean Paul Gaultier presenteerde, zal in oktober de modejury van het toonaangevende modefestival in Hyères, Zuid-Frankrijk, voorzitten.

/

De 37e editie van het Festival van Hyères vindt dit jaar plaats van 13 tot 16 oktober. Het is een van de belangrijkste modewedstrijden voor opkomende ontwerpers. Enerzijds omdat de winnaar een flinke geldprijs krijgt en kan rekenen op een resem samenwerkingen. Maar ook omdat zowat alle grote modehuizen hun talentenscouts naar het festival sturen om er jonge talenten te spotten. Dit jaar is het onze landgenoot Glenn Martens die de jury zal voorzitten.

Glenn Martens

De 38-jarige alumnus van de Antwerpse modeacademie is momenteel creatief directeur bij Y/Project en Diesel. Afgelopen week presenteerde hij ook een haute-couturecollectie voor Jean Paul Gaultier. De Franse modeontwerper nodigt sinds zijn pensioen elk seizoen een andere designer uit om zijn of haar visie te geven op de couture van het iconische modehuis.

Festival van Hyères

Het was in het het nieuwe Le19M-gebouw, ontworpen door Chanel en gewijd aan ambacht en creativiteit, dat vrijdagavond bekend werd gemaakt wie in de jury zit van het prestigieuze Festival van Hyères. Naast Glenn Martens, zal Belg Pierre Debusschere, die onder andere modecampagnes voor ontwerper Raf Simons en muziekvideo’s voor superster Beyoncé heeft gemaakt, deel uitmaken van de jury. Net als Aska Yamashita die artistiek directeur is van het borduurhuis Montex.

In het verleden vielen onder andere de Belg Anthony Vaccarello, die nu ontwerper is bij Saint Laurent, of het Nederlandse duo Viktor&Rolf, die net nog een couturecollectie presenteerden in Parijs, in de prijzen op het festival. Vorig jaar won landgenoot Tom Van der Borght de grote modeprijs op het festival.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.