AZ Factory werkt samen met Belgisch label Ester Manas
©

AZ Factory werkt samen met Belgisch label Ester Manas

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 1 min

AZ Factory verwelkomt het Belgische label Ester Manas. Het creatieve duo stapt de Factory binnen om een samenwerkingscollectie te ontwerpen die in juni gelanceerd zal worden en te koop zal zijn vanaf de herfst.

Deze samenwerking is een match made in heaven. AZ Factory is een joint venture start-up waarbij inclusiviteit, vakmanschap en innovatie centraal staan. Modeontwerper Alber Elbaz, die zo’n jaar geleden kwam te overlijden, zou blij zijn met de samenwerking. Ester Manas is een size-inclusive merk opgericht door Brusselaars Ester Manas en Balthazar Delepierre.

Ester Manas: duurzaam, inclusief & bold

Duo Ester Manas x AZ Factory

Het Brusselse duo toont collectie na collectie hun inclusieve visie op het vrouwelijke lichaam in al zijn vormen en maten. De Manas vrouwen zijn pittig, glamoureus, edelmoedig en onafhankelijk. Naast mooie inclusieve mode zet het label ook in op duurzaamheid. Als de voorraad van de stof bijvoorbeeld op is, dan is hij op. Ester Manas zet zich af tegen overconsumptie en werkt zoveel mogelijk lokaal. De ontwerpstudio, van tassen tot kleding en het hoofdproductieatelier, zijn gevestigd in Brussel. De nieuwe collecties tonen ze sinds kort op de catwalk in Parijs en de verkoop van de stuks vindt plaats in Londen en Milaan.

De weerspiegeling van empowerment die we zien in de collecties van het Belgische label, sluit perfect aan bij de normen en waarden van AZ Factory.

Lees ook: Ester Manas SS22: sexy, inclusieve mode van Belgische bodem

Lees ook: Voor alle leeftijden en maten: Alber Elbaz maakt comeback met AZ Factory

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgische mode, Duurzame mode, Ester manas.