Ester Manas SS22: sexy, inclusieve mode van Belgische bodem
© Imaxtree

Ester Manas SS22: sexy, inclusieve mode van Belgische bodem

Leestijd: 1 min

Op zaterdag 2 oktober presenteerde het jonge Brusselse label Ester Manas de collectie voor lente/zomer 2022 in Parijs. Zoals we ondertussen gewoon zijn van het merk, vierde het ook nu het vrouwelijke lichaam in al zijn vormen en maten. High-end diversiteit die je in de modewereld nog steeds te weinig ziet. 

Het is geen geheim dat de modewereld moeite heeft met diversiteit, en al zeker als het over verschillende lichaamsvormen gaat. Hoewel de situatie niet meer zo dramatisch is als enkele jaren geleden, blijft vooral Parijs achterophinken. Dat viel dit seizoen extra hard op, aangezien veel merken sensualiteit vieren in hun collecties, maar die term duidelijk zelf alleen rijmen met slanke lichamen.

Ester Manas en Balthazar Delpepierre

Het Brusselse merk Ester Manas bewees vandaag dat het anders kan. De ontwerpen van Ester Manas en Balthazar Delpepierre, het duo achter het label, gaan steevast tot maat 50 en liggen ondertussen in de meest prestigieuze winkels in Los Angeles, Londen en Nice. Voor de lente/zomer 2022 presenteerden ze 30 looks die stuk voor stuk inclusie omarmen. Vanaf het eerste silhouet was de toon gezet. Door de diverse casting van de modellen, maar ook door de kledingstukken die sexyness vieren. De stijl van Ester Manas weerspiegelt een zeker gevoel van empowerment.

Ester Manas SS22

De jurken met uitsnijdingen of doorschijnende, asymmetrische stukken kwamen haast tot leven op de modellen. Voor het label lijkt alles te draaien om beweging, het vallen van de stof evenzeer als de heupen.

Rokjes met plooien accentueren de ronding van de billen, uitsnijdingen sensualiseren de lichaamsdelen die vrouwen gewoonlijk vrezen, zoals de heupen, de buik en de rug. Door deze keuzes laten de jonge modeontwerpers zien in hoeverre onze visie op het mooie en het lelijke gebaseerd is op wat de maatschappij ons oplegt. En het mooie is dat Ester Manas daar lijnrecht tegenin gaat en aantoont dat iedereen kan dragen wat die wil.

Bekijk hieronder een aantal van onze favoriete looks:

Lees ook: Dries Van Noten SS22: een groots, uitbundig feest

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Belgische mode, Ester manas, Paris fashion week, Ss22.