Bekijk hier de film van Solange Knowles voor de International Woolmark Prize 2021
© International Woolmark Prize

Bekijk hier de film van Solange Knowles voor de International Woolmark Prize 2021

Leestijd: 1 min

Solange Knowles kennen we als zangeres, actrice en mode-icoon. En natuurlijk als jonge zus van Beyoncé. Aan dat lijstje mag ze nu regisseur toevoegen. Sames met zes modeontwerpers brengt ze een korte modefilm uit voor de International Woolmark Prize 2021.

/

De International Woolmark Prize is een van de meest prestigieuze prijzen die je als ontwerper in de wacht kan slepen. Kandidaten moeten steeds drie silhouetten bedenken die gemaakt zijn van wol. Naast de erkenning levert de prijs ook een bedrag van omgerekend zo’n 125.000 euro op. In 2013 won de Belgische designer Christian Wijnants de prijs, waarna hij zijn bedrijf tot een hoger niveau kon tillen.

De genomineerden dit jaar zijn Bethany WilliamsCasablancaKenneth IzeLecavalierMatty Bovan en Thebe Magugu. En de organisatie koos er zoals eerder gezegd voor om Solange Knowles in te huren om hun silhouetten in beeld te brengen. Meer bepaald haar creative agency Saint Heron. Samen met regisseur Wu Tsang en styliste Ib Kamara creëerden ze de kortfilm Passage. Knowles werkte niet met modellen, maar vroeg enkele invloedrijke creatievelingen om de kleren aan te trekken. Zo zijn zangeres Wionne Warwick, Pose-acteur Dominique Jackson, rapper Sahbabii, muzikant Jo en zangeres KeiyaA te zien in de film. 

/

Solange Knowles voor de International Woolmark Prize 2021

Passage is opgebouwd rond de zes fases van creatie: contemplatie, moed, optimisme, kwetsbaarheid, discipline en kracht. Door te werken met zowel toneel, natuur als abstracte kunst, geeft haar film op een unieke manier de verschillen facetten van de silhouetten weer.

Bekijk ‘Passage’ voor de International Woolmark Prize 2021 hieronder.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: In deze stoffen zweet je het minst, 5 makkelijke manieren om de oceanen te beschermen en Wij vroegen aan een expert van ‘Vestiaire Collective’ hoe je een fake designertas herkent.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: International Woolmark Prize, Solange, Woolmark Prize.