Beautytalk met Katie Holmes
©

Beautytalk met Katie Holmes

Leestijd: 1 min

Voor ons zal ze altijd Joey uit Dawson’s Creek blijven, maar Katie Holmes is intussen mede-eigenaar en ambassadrice van het haarverzorgingsmerk Alterna Haircare geworden. Hoog tijd dus om de Amerikaanse actrice naar haar beautygeheimen te vragen.

Door Nolwenn du Laz
Bewerking Franciska Bosmans

Hoe laat sta je ’s morgens op?
“Zo vroeg mogelijk zodat ik tijd heb om mijn dag zo goed mogelijk voor te bereiden en alles even op een rijtje te zetten.”

Ga jij zonder make-up de straat op?
“Ik maak me nooit op als ik niet werk.”

Hoe sportief ben je?
“Ik probeer elke dag actief te zijn door sporten af te wisselen, dat vind ik ontzettend belangrijk. Ik hou het meest van yoga en lopen.”

Blush van Tom Ford in Love Lust, € 61 bij debijenkorf.be

Welke beautyproducten vind je altijd in je badkamer?
“Ik was mijn haar elke dag met de Caviar Moisture shampoo en conditioner van Alterna Haircare omdat die mijn lokken soepel, glanzend en vol maken. In mijn handtas zit altijd een lippenbalsem, basic, maar essentieel. En ik ga de deur niet uit zonder een blush: je weet nooit wat de dag brengt en met wat blush zie je er meteen uitgeslapen en presentabel uit. Tom Ford heeft erg mooie kleuren.” (Links: Blush van Tom Ford in Love Lust, € 61 bij debijenkorf.be)

Wat bracht je moeder je beautygewijs bij?
“Ik heb ontzettend veel van haar geleerd. Dat schoonheid niet alleen om jezelf goed verzorgen draait bijvoorbeeld, maar ook om zelfvertrouwen en vriendelijkheid.”

Wat is je slechtste beautyeigenschap?
“Ik nam in het verleden niet altijd de tijd om make-up ’s avonds weg te 

halen en mijn gezicht grondig te reinigen. Maar daar komt verbetering in!”

Wat is je belangrijkste schoonheidstip?
“Veel water drinken. Je lichaam hydrateren maakt een duidelijk verschil op je huid en is voor alles goed.”

Wat doe je na een korte nacht?
“Veel water drinken! (lacht) Ook een hydraterende sheetmask en concealer kunnen dan helpen. Maar dat overkomt me niet vaak: ik probeer altijd voldoende te slapen.”

Orange Blossom Cologne van Jo Malone, € 104 voor 100 ml bij Parfuma

Welk parfum past het best bij je persoonlijkheid?
“Ik verander de hele tijd, maar ik keer altijd terug naar Orange Blossom Cologne van Jo Malone London. Ik hou van het subtiele van oranjebloesem dat in deze geur een lichter kantje krijgt door citrus. Het is een eenvoudig, clean en onvoorstelbaar elegant parfum.”

Waar shop je het liefst beauty?
“Bij Sephora. Je stapt er binnen omdat je een specifiek product wil kopen, maar gaat er altijd buiten met een overvolle tas. Ik vind het heerlijk om er nieuwe dingen te ontdekken.” (Rechts: Orange Blossom Cologne van Jo Malone, € 104 voor 100 ml bij Parfuma)

Waaraan ben je verslaafd?
“Frietjes.”

Alterna Haircare is verkrijgbaar bij de Nederlandse keten Douglas. De webshop verzendt ook naar België. Het merendeel van de producten zijn vrij van: sulfaten, parabenen, gluten, ftalaten, natriumchloride, synthetische kleuren, DEA, TEA, paraffine, minerale olie, petrolatum en PABA.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Beautytalk, Interview, Katie Holmes.