Beauty hotspot: haute coiffure in Knokke
©

Beauty hotspot: haute coiffure in Knokke

Leestijd: 2 min

Wie in het mondaine Knokke naar de kapper gaat, heeft keuze te over. Op 40 vierkante kilometer kan je gekapt worden op maar liefst 43 verschillende locaties. Je rekent het goed: dat is één kapper per kilometer.

Verschil moet er dus zijn, en dat vind ook Yves Vanhullebus, eigenaar en oprichter van Zoute Avenue. In de straat parallel aan de Kustlaan – waar de high society shopt – vind je zijn kapperszaak – waar de high society zich laat coifferen.

Op 1 juli viert Yves het vijfjarig jubileum van Zoute Avenue. Het salon kende een vliegende start in 2014, met de verhuis naar een groter pand na anderhalf jaar. Inmiddels is de zaak uitgegroeid tot een goed geoliede machine met 15 enthousiaste werknemers. Maar hier komt lang geen bandwerk aan te pas.

/

Haute coiffure

Ik word ontvangen met een glimlach (en een drankje), en mag meteen plaatsnemen op de mezzanine. Het interieur is verzorgd, de lichtinval is flatterend, en Yves neemt meteen plaats achter mijn stoel.

Met zijn 26 jaar know how vertrouw ik Yves met een gerust hart mijn lokken toe, terwijl vraag ik hem naar de bijzonderheden van zijn salon. ‘Twintig jaar…’, mijmer ik luidop. “Al 20 jaar ervaring in het knippen, maar ook in Knokke.” Want hoe onbevooroordeeld ik ook mag zijn, “is het publiek in Knokke niet nog een gradatie veeleisender?”.  “Ach, ik ben het gewoon”, zegt hij schamper. “Ook ik ben veeleisend voor mijn werk”. A match made in heaven.

En of ik mij in de hemel voel. Ik bespreek de plannen voor mijn coupe met Yves, maar schrik als ie er meteen de schaar in wil zetten. “Oh ja, ik knip lokken liefst droog. Het grote voordeel is dat je als kapper beter zicht hebt op de natuurlijke vorm en beweging van iemands lokken. Vooral bij fijn haar of juist bij een heel volle haardos kom je wel eens bedrogen uit als je nat werkt. Ik werk op de vorm van iemands gelaat -niet iedereen heeft hetzelfde kapsel nodig- en dan is het van groot belang ook de vorm van diens kapsel goed te kunnen meten.”

 

Als er producten aan te pas komen, zijn ze van het merk Aveda. Dit verzorgingslabel uit 1978 – “mijn geboortejaar”, knipoog Yves” staat bekend om zijn groene aanpak en zijn afwijzing van parabenen, sulfaten en andere schadelijke middelen. Aveda is geen massaproduct, net zoals Zoute Avenue geen massakapper is. Beiden streven naar een persoonlijke aanpak, een duurzame (samen)werking.

/

Excellente extensions

Aan de zee is wapperen met je haren een must – of voor sommigen: een lastig gevolg/fenomeen van de zeebries. Maar wat nu als die lokken niet zo noemenswaardig meer zijn? In zijn kapperscarrière merkte Yves een flinke opmars van de haarextensions. Als on trend-kapper iets waar hij handig op heeft ingespeeld, sterker nog, hij maakte er zijn specialiteit van.

Hoe het in zijn werk gaat? Verwacht je niet aan die goedkope clip in-toestanden. Het gaat hier om een ingenieuze techniek waarbij haarbanden via minuscule ringetjes aan de hoofdhuid worden bevestigd. Een techniek die het haar niet beschadigt. Yves toont mij zijn assortiment van maar liefst 39 verschillende haartinten. Met grote ogen bekijk ik de gladgestreken stalen. “Je kan dezelfde tint als je natuurlijke haarkleur gebruiken of spelen met verschillende haartinten, voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat”.  Goed om te weten: het gaat hier om écht mensenhaar, en ze kunnen nog eens mee gekleurd worden ook. Levensduur? Negen tot twaalf maand, afhankelijk van hoe vaak je op vakantie gaat, knipoogt hij.

Wie wil er nu op vakantie gaan, als je evengoed naar de zee kunt gaan? Geen vakantie nodig met een mini-break in Zoute Avenue. En mijn lokken? Die wapperen!

/

Bij Zoute Avenue hebben ze begrepen dat een kappersbezoekje ook een moment van pure ontspanning moet zijn: de massagestoelen waarin je mag neerploffen voor een wasbeurt zijn he-mels! Kapper Yves Vanhullebus leerde de knepen van het vak onder andere bij Vidal Sassoon in Londen en opende een klein jaar geleden dit fijne salon op de Dumortierlaan. De reden waarom zijn zaak quasi altijd volloopt? Een grote expertise en aanbod wat haarkleuringen betreft. Een balayage, ombré, discrete highlights of knotsgekke rainbow lokken: alles is er mogelijk.

Last but not least: Zoute Avenue verkoopt een leuk assortiment aan juwelen en brengt haar eigen lijn geurkaarsen uit. Zen gehalte: torenhoog!

Dit artikel werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met Zoute Avenue.
zouteavenue.be

Commercieel team De artikels van >

Tags: Kapper, Knokke.