Vergeet straight en flared, barrel jeans is de nieuwe denimtrend
© Launchmetrics Spotlight

Vergeet straight en flared, barrel jeans is de nieuwe denimtrend

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Wie dacht dat we na de skinny, mom jeans, flared en wide leg alle jeansstijlen hadden gezien, heeft het mis. De barrel jeans maakt zijn intrede en deze ietwat bizar uitziende broek roept hier en daar wat twijfels op.

/

Als je nog nooit van de barrel jeans hebt gehoord is dat helemaal niet zo gek. De broek heeft het straatbeeld nog niet volledig overgenomen. Maar daar zou dus in de toekomst wel eens verandering in kunnen komen, want de jeansbroek sluipt steeds vaker in de collecties van grote modemerken als Levi’s, Ganni en Alaïa.

Lees ook: Topmodel Georgia May Jagger over stijl, trends en duurzaamheid

/

Wat is een barrel jeans?

De barrel jeans wordt ook vaak de hoefijzer jeans genoemd. Die bijnaam heeft de broek te danken aan zijn vorm. Een barrel jeans begint smal aan de taille, verbreedt naar de knie toe en versmalt dan weer aan de enkels. De broek maakt dus als het ware een boog die vergelijkbaar is met de vorm van een hoefijzer.

De broekspijpen hebben een ballonvorm die we daarvoor vooral voorbij zagen komen bij mouwen. Denk aan de mouwen van een zwierige blouse bijvoorbeeld. Deze ballonvorm verklaart ook de naam ‘barrel’ wat zoveel betekent als ‘vat’ of ’ton’. Als je de broek in zijn geheel bekijkt doet de vorm ietwat denken aan een wijnvat wat vanboven en vanonder smal is en breder wordt naar het midden toe.

Alaïa barrel jeans

Launchmetrics Spotlight

/

Waarom is de jeans populair?

Alhoewel sommigen dit ten strengste zullen tegenspreken dankt de broek zijn populariteit aan zijn flaterend karakter. Dat is natuurlijk relatief. Tegenstanders van de broek zien het eerder als een lompe, te grote broek. Voorstanders bekijken het dan weer anders. De broek weidt vooral uit naar de zijkanten toe en dus niet in het midden. Dit zorgt ervoor dat er een soort opening ontstaat tussen je benen, ook wel een thigh gap genoemd. Die thigh gap zorgt ervoor dat je er slanker uitziet. Zo waren thigh gap workouts de laatste jaren een hele hype, maar met deze broek kan het dus zonder uren puffen en zweten.

Lees ook: Deze drie Belgische modemerken lanceren een accessoirecollectie

/

Shop onze selectie barrel jeans

Lees ook: Bekijk hier de meest inspirerende streetstyle van London Fashion Week

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Denim, Fashion.