Balenciaga stelt nieuwe collectie voor met een videogame
© Imaxtree

Balenciaga stelt nieuwe collectie voor met een videogame

Leestijd: 1 min

Het van oorsprong Spaanse modehuis Balenciaga zal zijn nieuwe modecollectie voorstellen met een videogame. Het spel genaamd 'Afterworld: The Age of Tomorrow' zal op 6 december in première gaan en speelt zich af in het jaar 2031. 

/

In tijden van corona moeten  modemerken creatief omgaan met de situatie. Raf Simons en Dries Van Noten presenteerden hun laatste collectie bijvoorbeeld met een video, J.W. Anderson deed het aan de hand van een papieren uitvouwboek, Moschino met een poppenshow en nu Balenciaga met een videogame.

In het spel ‘Afterworld: The Age of Tomorrow’ zal een avatar verschillende taken moeten uitvoeren, gekleed in Balenciaga’s pre-collectie. Creatief directeur van het modehuis Demna Gvasalia bedacht de kledinglijn rond de vraag: hoe zal mode er in de toekomst uitzien? Vandaar dat het spel zich afspeelt in 2031. De alumni van de Antwerpse modeacademie vertelde aan WWD dat er voor zijn videogame een ongezien aantal videobeelden gebruikt werden en de meest geavanceerde technologie.

Lees ook: Gucci presenteert nieuwe collectie aan de hand van een reeks kortvideo’s van Gus Van Sant.

De Georgische ontwerper is overigens niet vies van een stukje spektakel. Zo presenteerde hij in maart nog een onheilspellende show die in het teken stond van het einde der tijden. Compleet met een catwalk van water die op het plafond werd geprojecteerd. Het water stond het publiek letterlijk aan de lippen.

/

Gucci ging Balenciaga voor

Balenciaga is overigens niet het eerste merkt dat zijn intrede maakt in de wereld van videogames. Zo ontwierp het Italiaanse modehuis Gucci in mei nieuwe creaties voor het populaire videospel ‘Tennis Clash’. Deelnemers kunnen de virtuele outfits dragen, die onder andere bestaan uit tenniskleding, sneakers, sokken en zweetbandjes met Gucci-logo op.

In oktober vorig jaar lanceerde het Britse Burberry een eigen videospel genaamd ‘B Bounce’. Een hert-achtig personage stuitert daarin naar de maan, als vanzelfsprekend met een jas van het modehuis aan. “We willen onze nieuwe, jongere consumenten over de hele wereld entertainen en met ons verbinden,” zei Mark Morris, Senior Vice President of Digital Commerce bij Burberry, daarover in een persbericht. “We weten dat ze zich in een steeds meer gamified omgeving bevinden, zowel online als offline, en we zijn blij dat ze op deze manier kunnen toetreden tot de Burberry-gemeenschap.”

Onder andere Balenciaga en Gucci maken hun intrede in de videogamewereld.

Gucci x Tennis Clash

Ook Adidas introduceerde al een initiatief waarbij klanten items konden kopen via een Snapchat-spel. Louis Vuitton werkte al samen met gameproducent Riot Games en Marc Jacobs ontwierp outfits voor Annimal Crossing.

Lees ook: Groene revolutie in de mode-industrie dankzij de ‘Green Machine’ van Monki. Ondanks corona floreert de verkoop van designerhandtassen. Dit zijn de meest gegoogelde skincare ingrediënten van 2020

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Balenciaga, Videogame.