Balenciaga lanceert platform voor herverkoop
© Balenciaga

Balenciaga lanceert platform voor herverkoop

Leestijd: 1 min

Balenciaga lanceert een re-sellprogramma waarbij klanten hun oude stuks kunnen doorverkopen. Het programma maakt deel uit van de bredere missie van het Huis om een volledig duurzaam bedrijf te worden.

/

In samenwerking met Reflaunt, een platform dat circulaire modellen voor modemerken wil implementeren, zal Balenciaga haar klanten deskundige ondersteuning bieden. Wanneer klanten een oud stuk doorverkopen, worden ze beloond met een financiële vergoeding of Balenciaga-winkeltegoed.

Lees ook: Onderzoek: een jongere broer of zus hebben kan carrière keuzes beïnvloeden

/

Wereldwijd

Via het ‘Balenciaga Re-sell Program’ kunnen producten worden afgegeven bij deelnemende Balenciaga-winkels of worden opgehaald door een geplande dienst die beschikbaar is via balenciaga.com. De items worden dan gedocumenteerd, geverifieerd, professioneel gefotografeerd, geprijsd en vermeld op een deel van Reflaunt’s wereldwijde netwerk dat meer dan 25 marktplaatsen omvat. Eenmaal tweedehands gekocht, worden ze naar hun nieuwe thuis gestuurd. Compensatie voor de doorverkoop wordt aangeboden aan de oorspronkelijke klanten met een geldbedrag of kredietwaarde. Het krediet, een hoger bedrag, kan worden gebruikt om nieuwe Balenciaga-items te kopen in een selectie van deelnemende winkels.

Het Balenciaga Re-sell Programma is ontworpen om de praktijken van vermindering, hergebruik en recyclage aan te moedigen en om klanten te belonen voor hun deelname. Het programma is momenteel beschikbaar in Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verendigde Staten en Singapore. Meer info vind je op de website.

Lees ook: Bold Woman Award by Veuve Clicquot: wie is Caroline Vercauteren, CEO van BonMush ?

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Balenciaga.