Antipollutie in een potje
© Pers

Antipollutie in een potje

Leestijd: 1 min

Luchtvervuiling blijkt dé boosdoener voor onze huid. Ze versnelt het verouderingsproces aan een spectaculair tempo. Trap daarom op de rem met deze nieuwe crèmes vol antipollutie filters en een nieuwe generatie reinigingsproducten. Ideaal voor stadsmussen!

In combinatie met de zon maakt luchtvervuiling dat je cellen drie keer zoveel beschadiging oplopen door oxidatie. Beschermen is dus de boodschap, en dat doe je met filters tegen uv-stralen en antioxidanten tegen vrije radicalen.

Vervuilende deeltjes, zoals fijn stof, dringen erg diep in onze huid en maakt dat deze wordt afgesloten. Het gevolg? Vochtverlies, verstopte poriën, vertraagde celvernieuwing, een huid die sneller veroudert en een teint die dof wordt.

Reinigingsproducten spelen hier steeds vaker op in en beloven de ultrafijne boosdoeners te verwijderen tijdens je dagelijkse reinigingsritueel. Nieuwe technieken die werken zoals magneten en de vervuilende deeltjes aantrekken, worden ingeschakeld.

Ook wordt er vaak gebruikgemaakt van etsende ingrediënten of scrubdeeltjes die dode huidcellen verwijderen, de poriën terug vrijmaken en de celvernieuwing stimuleren. We zetten enkele nieuwkomers voor de gemengde huid op een rij.

1. Crème Moussante van Lierac

Deze actieve crèmetextuur met magnetische deeltjes en zuiverend melkzuur verandert bij contact met water in een schuim.

Crème Moussante van Lierac, € 19,90 bij de apotheek.

/

2. Crème Douce Démaquillante Anti-Pollution van Clarins

Een zachte, ontschminkende crème met bio-ecolia die het natuurlijk evenwicht van de huid bewaart. Karitéboter voedt en verzacht, jojoba olie zorgt voor de hydraterende eigenschappen.

Crème Douce Démaquillante Anti-Pollution van Clarins, € 30.

/

3. Hydra Floral van Decléor

Essentiële oliën en plantenextracten zoals Nerolibloemen en moringazaden, worden ingezet tegen de vervuiling van het stadsleven.

Hydra Floral van Decléor, € 50, bij Carita instituten.

/

4. Crème Fraîche de Beauté van Nuxe

Dit serum van Nuxe hydrateert je huid langdurig en beschermt tegen vervuiling met onder andere een zeewierextract.

Crème Fraîche de Beauté, Serum Désalterant Hydratation 48H van Nuxe, € 32,50.

/

5. Wonder Mist van Biotherm

Een beschermende mist die je over je gezicht vernevelt en die je meteen ook met een factor 50 tegen de zon beschermt. Hij bevat een natuurlijk chlorella-extract, ook wel het ademende wier genoemd, dat helpt tegen een verstikte huid.

Wonder Mist Anti-Pollution van Biotherm, €32.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Biotherm, Clarins, Decléor, Huidveroudering, Lierac, Nuxe, Vervuiling, Vrije radicalen.