Parfumnieuws: Annick Goutal wordt Goutal Paris
© Pers

Parfumnieuws: Annick Goutal wordt Goutal Paris

Leestijd: 1 min

Het parfumhuis Annick Goutal begint aan een nieuw hoofdstuk: de flessen dragen voortaan niet meer de naam Annick Goutal maar  'Goutal Paris'. Ook is er een nieuw parfum.

De neus van vandaag bij het merk is de dochter van Annick Goutal zelf: Camille Goutal. Na de dood van haar moeder nam ze haar moeders laboratorium over en zette ze haar werk voort.

Camille was fotografe. Ze had een hoofd vol ideeën maar wist niet hoe die in een parfum te verwerken, dus kreeg ze hulp van de rechterhand van haar moeder, Isabelle Doyen, waarmee ze tot op de dag van vandaag samenwerkt aan nieuwe creaties.

Het parfumhuis viert dit jaar haar 37ste verjaardag en luidt dat in met een aantal vernieuwingen: nieuwe flessen, een nieuwe naam én een nieuwe interpretatie van het eerste parfum van het merk: Eau d’Hadrien. Camille gaf de klassieke geur een nieuwe identiteit en doopt het nieuwe ‘jus’ Bois d’Hadrien.

Het motto van het parfumhuis blijft hetzelfde: “Verhalen fluisteren in de holte van je nek.”

Want alle parfums vertellen een olfactorisch verhaal. Zo heb je bijvoorbeeld Un Matin d’Orage dat de sfeer van een Japanse tuin oproept na een regenbui. De woorden en tekeningen op de flessen maken deel uit van dit verhaal.

Annick Goutal

Bois d’Hadrien gaat over een zonsopgang in de bergen van Toscane en het moment dat de geuren vrijkomen wanneer de grond zacht wordt opgewarmd door de zon: de frisheid van Toscaans fruit met de sensualiteit van warm hout en Siberische pijnbomen. Klinkt in ieder geval heerlijk, toch?

De natuur is de grootste inspiratiebron voor Camille Goutal. Je leest er alles over in dit interview met haar van enkele maanden geleden.

Bois d’Hadrien, €153 voor 100 ml bij Senteur d’Ailleurs (senteursdailleurs.com).

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Annick goutal, Camille goutal, Goutal paris, Parfum.