Alles wat je moeten weten over Gabrielle, het nieuwe parfum van Chanel
© Romane Henkinbrant

Alles wat je moeten weten over Gabrielle, het nieuwe parfum van Chanel

Door Belen Ucros en Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Er werd al eerder een parfum vernoemd naar de bijnaam van Mademoiselle Chanel, Coco, en nu is het de beurt aan haar geboortenaam, Gabrielle, om de inspiratie te zijn voor het nieuwe parfum van Chanel. Iedereen keek reikhalzend uit naar de komst van dit parfum, gecreëerd door Olivier Polge. Het is namelijk de eerste volledig nieuwe vrouwengeur van Chanel, na Chanel Chance, in 15 jaar.

Chanel bracht de afgelopen jaren natuurlijk heel wat exlusifs en allerlei varianten zoals de N°5, Coco Mademoiselle en Allure op de markt. Maar het is al 15 jaar geleden dat het huis een volledig nieuwe geur met een nieuwe flacon en een nieuwe naam uitbracht. Toen was Jacques Polge, de vader van Olivier, nog de huisparfumier van Chanel.

Ontdek de beelden van Gabrielle in onderstaande video:

Gabrielle Chanel, een ode aan de opstandige vrouw

Gabrielle Chanel was een opstandige vrouw en baas over haar eigen leven. Een echt voorbeeld voor vele vrouwen (en mannen). Als sinds haar kindertijd als weeskind was ze strijdlustig en vol temperament. Het ondenkbare durven, jezelf zijn en kansen grijpen, zijn woorden die perfect bij haar karakter pasten.

Tot op de dag van vandaag blijft Coco Chanel een icoon en een inspiratiebron voor jonge, vrijgevochten vrouwen. Het parfum Gabrielle Chanel is opgedragen aan haar en alle Chanel vrouwen. Het is een parfum dat anders durft te zijn zonder daarbij de waarden van Chanel uit het oog te verliezen.

Een boeket van witte bloemen

Bij de creatie van het parfum beeldde Olivier Polge, de huisparfumier van Chanel, zich witte bloemen in om vrouwen met karakter te weerspiegelen. Voor Gabrielle Chanel gebruikte hij oosterse jasmijn voor de diepe noten, ylang ylang voor wat sensualiteit, tuberoos uit Grasse voor het karakter het parfum en oranjebloesem voor de frisheid van de geur. De vier facetten samen maken de geur fascinerend. Op de huid verspreidt de geur zich als een heerlijk boeket bloemen. Je blijft de geur ruiken, zelfs wanneer je ’s avonds in je bed ligt…

Gabrielle Chanel, €103  per flacon van 50 ml, www.chanel.be.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Chanel, Gabrielle, Parfum.