A/part: 20 unieke creaties van modeontwerpers, creatief talent en Antwerpse shops
© Komono x Unrun

A/part: 20 unieke creaties van modeontwerpers, creatief talent en Antwerpse shops

Door Elspeth Jenkins & Timon Van Mechelen
Leestijd: 2 min

De heropening van het MoMu in Antwerpen brengt een herfst vol creatieve initiatieven met zich mee. Tussen 4 en 20 november kan je de 20 unieke A/part-collabs tussen modeontwerpers, muziekaal talent en winkels in de Antwerpse binnenstad ontdekken. 

De curator van A/part is muzikant Baloji die met een aantal verrassende samenwerkingen op de proppen kwam, met prachtige creaties als resultaat. Jong talent staat naast gevestigde namen, alles waar een modemuseum om moet draaien. Zo doen bijvoorbeeld grotere retailers als JBC, Essentiel Antwerp, Café Costume, A.S.Adventure mee, naast jonge spelers als Komono en VIER. Frisse modetalenten als o.a. Meryll Rogge, Julie Kegels, D’HEYGERE en Tom Vanderborght staan naast bekende namen als Raf Simons, Christian Wijnants, Jan-Jan Van Essche, het duo An Vandevorst & Filip Arickx, Wouters & Hendrix en Walter Van Beirendonck. Verder doen ook bekende namen uit de muzieksector als Tamino, acteurs zoals Veerle Baetens, en designers en fotografen zoals Pieter Stockmans en Mous Lamrabat mee.

Ontdek hieronder een aantal van onze favoriete samenwerkingen.

A/part

Meryll Rogge verkent streetwear met Kiosk Radio, The Lot Radio, Lefto, Kim Ann Foxman en Copyright Bookshop, waar dit hemd en de twee petten ook te koop zijn.

Zei er iemand Raf Simons? Inderdaad, samen met fotograaf Pieter Stockmans creëerde hij een serviesreeks. Verkrijgbaar bij Donum.

Nathalie Vleeschouwer en Miglot Fragrance Lab komen op de proppen met een fragrance mist die je meeneemt naar Nathalie’s tweede thuis in Italië, waar alle vakantieherinneringen verbonden zijn aan de geur van vijgenbomen. De geur is verkrijgbaar in de Antwerpse flagship store van Nathalie Vleeschouwer.

Het Antwerpse brillenmerk Komono sloeg de handen in elkaar met Unrun, Olivia Borlée en Elodie Ouedraogo. Samen brengen ze 15 sportmaskers/skibrillen uit om te dragen op je volgende wintervakantie. De brillen zijn verkrijgbaar in de winkel van Komono in Antwerpen.

Julie Kegels is één van de meest veelbelovende modetalenten die onlangs afstudeerde aan de Academie. Essentiel Antwerp maakte met haar samen een paarse gebreide jurk met kant, een academisch kledingstuk uit haar afstudeercollectie dat nu tot leven komt. De jurk is verkrijgbaar in de winkel van Essentiel Antwerp (Huidevetterstraat 57-59) en op de website.

Fotograaf Mous Lamrabat ging in zee met Walter Van Beirendonck voor The Makers Gallery, de collab van onze dromen.

Tom Van Der Borght won vorig jaar de Grand Prix op het modefestival van Hyères en werkt voor A/part nu samen met A.S.Adventure. Resultaat zijn een kleurrijke poncho en drie Klean Kanteen drinkflessen. Anything but boring! Verkrijgbaar bij A.S.Adventure in Antwerpen.

Duurzaam jeanslabel HNST lanceert voor de gelegenheid samen met actrice Veerle Dejaeger een limited-edition jeans met een unieke boodschap. De print lijkt op het eerste zicht abstract, maar bevat heel wat referenties naar concepten die voor Veerle belangrijk zijn, zoals een levenslijn en de woorden ‘lost’ en ‘found’. Het ontwerp is verkrijgbaar bij Monar & Clothes in Antwerpen.

Niet alleen modeontwerpers tonen hun creaties: de samenwerking tussen muzikant Tamino en Jan-Jan Van Essche en Atelier Solarshop schreeuwt van wauw.

Brandon Wen studeerde in 2019 af van de Antwerpse modeacademie, de match met Café Costume komt tot leven in dit ontwerp.

Last but not least sloegen ook Façon Jacmin x Wouters & Hendrix de handen in elkaar. Samen creëerden ze twee broches en vier originele oorbellen. De campagnebeelden zijn al even mooi als de juwelen zelf.

Lees ook: Diemme maakt de winterschoenen van je dromen & Onze favoriete looks van de Gucci Love Parade.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Antwerpen, Belgische mode, Modemuseum.