Onze favoriete looks van de Gucci Love Parade
© Gucci

Onze favoriete looks van de Gucci Love Parade

Door Mélody Thomas  & Margo Verhasselt
Leestijd: 1 min

Op de mythische Hollywood Boulevard in Los Angeles presenteerde Alessandro Michele, artistiek directeur van Gucci, zijn nieuwe modeshow, de Love Parade. Een liefdesverklaring aan cinema en de kunst van het kleden voor plezier.

Op 25 mei 2020 sloeg het nieuws in als een bommetje in de modewereld: uit zorg voor het milieu, maar ook voor de creatieve vrijheid, kondigde modehuis Gucci aan de seizoensgebonden modekalender gedag te zeggen. Met als resultaat? Ze presenteren hun collecties nu nog maar twee keer per jaar.

Op dinsdag 2 november was het dan ook weer zover. Alessandro Michele, de artistiek directeur van het Florentijnse huis, presenteerde zijn collectie. Dit keer in Los Angeles. De Love Parade bestaat uit 115 silhouetten en viert de kracht van cinema en mode.

Lees ook: H&M lanceert eerste diervriendelijke collectie

/

Alessandro Michele’s Gucci brengt een nieuw gouden tijdperk naar Hollywood

De creatief directeur van het modehuis is een filmliefhebber. Die liefde kreeg hij er met de paplepel ingegeven door zijn moeder die assistente was in een productiebedrijf in de industrie waar hij uiteindelijk mode leerde kennen. “Ik herinner me alle verhalen die ze me vertelde over deze droomfabriek, de anekdotes, de glitter”, vertelt hij in een brief geschreven voor zijn modeshow.

“De albasten bleekheid en herkenbare stem van Marilyn Monroe. De zwarte satijnen handschoenen van Rita Hayworth, het fluwelen haar van Veronica Lake, de betoverende charme van Rock Hudson en het duizelingwekkende vermogen van Kim Novak om zichzelf te transformeren. Het was net een sprookje.”

Lees ook: Hoe een degelijke planning stress of paniekaanvallen kan reduceren

En dat vertaalde zich ook op de catwalk. Want de 115 silhouetten werden getoond door heel wat opvallende verschijningen. Zo verschenen onder andere hollywoodsterren Phoebe Bridgers, Macaulay Culkin en Jared Leto op de Hollywood Boulevard. Maar daarnaast liepen ook enkele plussize modellen mee in de show.

Onze favoriete looks uit de show.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Alessandro Michele, Gucci.