A day in the life van beauty editor Elise
©

A day in the life van beauty editor Elise

Leestijd: 3 min

Benieuwd naar hoe het leven van beauty editor Elise eruitziet? Wij gingen een dag met haar op pad en ontdekten hoe ze altijd en overal fris en verzorgd voor de dag komt.

/

Dinsdag. 7 uur. Mijn smartphone trilt, het startsein van een drukke dag vol meetings. Niets beter om goed wakker te worden dan een koude douche. Alleen, dat natte haar, daar ben ik niet zo’n fan van. Het water oefent trouwens druk uit op de schubben, wat je haarvezels breekbaarder maakt. Redder in nood is mijn Dyson Airwrap-styler. Klaarwakker ben ik als mijn haren droog met de pre-styling föhn, en ze daarna style en in vorm breng met de zachte gladmakende borstel, dat is een borstel en föhn ineen. Bovendien hoef ik niet bezorgd te zijn om mijn haar te beschadigen, want de Dyson gebruikt geen extreme hitte, maar reguleert de warmte onder de 150° graden.

Een diadeem in mijn gladgeföhnde haren, en hopla, ik ben klaar voor mijn dagelijkse portie ochtendyoga. Ik rol mijn matje uit en breng de zonnegroet. De Surya Namaskar, zoals de zonnegroet in het Sanskriet heet, bestaat uit de serie van twaalf yogahoudingen of asana’s die maken dat je bloed en je energie goed door je lichaam stromen. Als beauty editor spendeer ik veel tijd aan mijn bureau. Dankzij dit ochtendritueel hou ik mijn lichaam toch voldoende in vorm. Eindigen doe ik met een gemeende ‘Namasté’, Sanskriet voor ‘ik buig voor jou’.

/

Na dit me-time momentje hoor ik mijn maag rammelen. Tijd voor ontbijt. Omdat het vandaag zo’n drukke dag is, heb ik gisterenavond al mijn overnight oatmeal klaargezet (het recept vind je trouwens op de website van Marie Claire). Het ontbijtpapje op basis van havervlokken en kokosmelk bereiden duurde amper tien minuten. Daarna konden de vlokken een hele nacht opzwellen in de ijskast. Het enige wat ik deze morgen nog moet doen, is de pap lichtjes opwarmen en afwerken met wat bosbessen, geschaafde amandelen en chiazaadjes. Heerlijk en bijzonder voedzaam!

De yogasessie en het ontbijt hebben me een energieboost gegeven, dus ik begin enthousiast aan mijn to-do-lijstje voor vandaag. Eerst en vooral scroll ik door mijn mails. Wat is er allemaal gebeurd in de wereld, en welke nieuwe beautyproducten zijn er op de markt? Ik ontdek een paar nieuwe lipsticks die ik binnenkort zeker eens wil uittesten. En zouden we geen artikel brengen over de Seoul Fashion Week?

Op de middag staat een belangrijke afspraak op de planning en ik wil er zo powerful mogelijk uitzien. Mijn geheime wapens? Een brede glimlach en een volumineus kapsel. Voor dat eerste hoef ik alleen nog mijn tanden te poetsen, maar ook de tweede uitdaging vraagt tijd noch moeite. Met de ronde volumeborstel maak ik in een handomdraai enkele wilde krullen die ik daarna slordig uitkam. Dat opzetstuk is ideaal voor fijner, dunner en steil haar zoals het mijne. Haarfijn op tijd, met golvende waves en daar bovenop een flinke dosis zelfvertrouwen ga ik de deur uit.

/

De meeting zit erop. Missie geslaagd. Dat wordt beloond met een etentje met vrienden ’s avonds. En dan mag het al eens wat glamoureuzer zijn. Voor mijn look doe ik inspiratie op bij een soort online webshop en social medium tegelijk. Het platform werkt met curators: modeliefhebbers die in micro-stores hun favoriete kledingstukken laten zien. Je kunt de getoonde stukken meteen ook kopen. Deze keer bestel ik niets, maar ga grasduinen in mijn eigen garderobe. Na wat wikken en wegen valt de keuze op zomers los jurkje in combinatie met  hippe sneakers.

Ik ben intussen al wat laat, maar gelukkig weet ik dat ik in een wip mijn haar kan transformeren tot een nieuw kapsel zonder dat ik al te veel tijd verlies. Integendeel. Opnieuw haal ik de Dyson boven en ditmaal kies ik het Airwrap 30mm opzetstuk – de stylingtool die ik stiekem mijn ‘draagbare kapper’ noem – ideaal om glamoureuze krullen tevoorschijn te toveren. En dat is heel eenvoudig, want de motor van de Airwrap veroorzaakt een luchtdruk die een draaiende luchtstroom creëert, waardoor de Airwrap als het ware lok per lok naar zich toe zuigt en er een natuurlijke krul van maakt. Dat fenomeen wordt het Coanda-effect genoemd. Van lok naar krul in 1, 2, 3. Letterlijk, want in nog geen 3 seconden heb ik (samen met mijn draagbare kapper) de klus geklaard. Geen onhandige taferelen als het vechten met een de krul- of stijltang en geen risico op beschadigde lokken of brandgeur. Oh ja, je haar hoeft niet droog te zijn om er mooie krullen in te krijgen, de Airwrap werkt perfect op vochtig haar.

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Dyson.
www.dyson.be 

Commercieel team De artikels van >