De beautytrend: cushion make-up
©

De beautytrend: cushion make-up

Leestijd: 2 min

De cushions zijn hier om te blijven: wat een half jaar geleden een hype met houdbaarheidsdatum leek, is nu alomtegenwoordig. Bijna ieder merk heeft wel een foundation in een sponsje gestopt, of zelfs meer. Je vindt nu ook blushes, concealers, lipproducten en zelfs eyeliner in cushionvorm. 

Miracle Cushion van Lancôme, € 42 (€ 30 voor een refill) bij de parfumerie
Lancôme haalde inspiratie uit de Aziatische beautywereld en bracht als eerste grote speler een cushion foundation op de Westerse markt. De Miracle Cushion, voor een egalere teint en frisse huid was meteen een hit.

Teint Idole Cushion van Lancôme, € 44 (€ 33 voor een refill) bij de parfumerie
Teint Idole geeft iets meer dekking dan de Miracle Cushion en is, als je bijvoorbeeld pigmentvlekjes of littekens in het gezicht hebt, een prima alternatief.

Nude Magique Cushion van L’Oréal, € 17,99 bij de drogist
De drogisterijmerken konden natuurlijk niet achterblijven en L’Oréal was er als de kippen bij om met een budgetversie te komen. Net als grote zus Miracle Cushion (Lancôme is een onderdeel van L’Oréal) geeft Nude Magique Cushion een lichte tot medium dekking.

Age ID Make-Up cushion foundation van Babor, € 39,90 bij je Babor-instituut of online
Het kan nooit kwaad om wat extra anti-ageing ingrediënten in je make-up te stoppen, dacht Babor. De Age ID Make-Up cushion biedt je huid een optisch lifting-effect, jeugdige glow, celbescherming en detox.

Capture Totale Dream Skin Perfect Skin Cushion van Christian Dior, € 84,50 (€ 42,50 voor een refill) bij de parfumerie
De Perfect Skin cushion onderscheidt zich van de rest door zijn matte finish en de biomimetische ingrediënten die de natuurlijke pigmenten van de huid nabootsen. Kleurimperfecties en tekens van veroudering worden tegengegaan.

Precious Mineral Magic CC cushion van Etude House, $ 17 bij Beautynetkorea
Helemaal uit Korea: deze cushion colour correctors van Etude House maskeren oneffenheden. Lancôme heeft ook deze trend opgepikt, al zijn de Color Correcting Primer Cushions nog niet in Europa verkrijgbaar.

Cushion Blush Subtil van Lancôme, € 40,50 bij Ici Paris XL
Geen fan van matterende poeders? Deze blush tovert snel een frisse gloed op je wangen. De formule laat zich prima vervagen of opbouwen naar wens.

Age ID Make-up Blush van Babor, € 30,90 bij je Babor-instituut of online
Aanvullend op de foundation is er de Age ID Make-up Blush, voor een onopvallende, natuurlijke toets kleur.

Glam Bronze Cushion de Soleil van L’Oréal, € 17,99 bij Di
Het mag dan wel herfst zijn, wat zon op je gezicht is altijd een goed idee. Voor een gezonde tint en een stralende look.

Cushion Highlighter van Lancôme, € 44,33 bij Inno
Deze highlighter in feestelijke verpakking is deel van de kerstcollectie, dus slechts beschikbaar in gelimiteerde oplage. De lichte, transparante formule belooft een iriserend en toch mat resultaat voor een strobingeffect.

Cushion Kiss Les Saisons van Givenchy, € 23,85 bij de parfumerie
Ook een lipgloss past in een kussen volgens Givenchy. De applicator zorgt ervoor dat je de lipgloss intuïtief uit de losse hand – zelfs zonder spiegel – kan aanbrengen. Zacht als een zoen.

Infaillible Matte Max van L’Oréal, € 13,99 bij de drogisterij
Voor de liefhebbers van matte lippen is er de poedervariant van L’Oréal. Het product zit in de draaidop, de applicator is een stevig kussentje, vergelijkbaar met een oogschaduwapplicator. De Infaillible Matte Max is ideaal om een ombré- of duochrome look te creëren.

Babyface Cushion Concealer van It’s Skin, $ 4,50 bij ibbi
Zoals wel meer Koreaanse make-up zit ook deze concealer vol met verzorgende ingrediënten. Hoewel je maar 1 gram product krijgt, zit er aloë vera-, uien- (!), en salie-extract in. Hopelijk ga je hier niet van huilen…

Got Inked Cushion Eye Liner van Stila, £ 20 bij Cult Beauty
Deze liner is waarschijnlijk de minst voor de hand liggende variant op de cushion make-up uit deze selectie. Het effect zou tussen een gel liner (strak en volledig opaak) en een potlood (iets natuurlijker en meer smokey) liggen. Online zien we in ieder geval erg polariserende reviews…

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Babor, Blush, Concealer, Cushion, Eyeliner, Foundation, L'Oréal, Lancôme, Stila.