De lekkerste uniseks parfums om te delen met je partner
© Le Labo

De lekkerste uniseks parfums om te delen met je partner

Leestijd: 3 min

Uniseks parfums combineren de beste elementen van alle geuren. Ze zijn vaak subtieler, complexer en bieden een unieke geurervaring die zich niet gemakkelijk laat vangen in conventionele hokjes. Bovendien kan je ze ook nog eens delen met je wederhelft.

De aantrekking van uniseks parfums ligt in hun onverwachte ingrediëntencombinaties. Denk aan frisse citrusnoten die samensmelten met houtachtige ondertonen, of bloemige akkoorden die subtiel worden verzacht door kruidige hints. Deze complexe melanges zorgen voor een verfrissend doch verleidelijk parfum.

Ontdek onze selectie uniseks parfums

1. Baccarat Rouge 540 van Maison Francis Kurkdjian

Deze verfijnde geur van het exclusieve Maison Francis Kurkdjian werd oorspronkelijk gemaakt voor de verjaardag van het Franse kristalhuis Baccarat. Het nummer 540 staat voor de temperatuur die nodig is om de iconische rode Baccarat-kleur te verkrijgen. Het parfum bevat behalve geurnoten van jasmijn en saffraan, minerale facetten van amber en vers gesneden cederhout. Deze ingenieuze mix van bloemige en houtachtige tonen resulteert in een warm, verleidelijk en bovenal sensueel parfum.

Maison-Francis-Kurkdjian-Baccarat-Rouge

€245 voor 70 ml Eau de Parfum

Shop hier

2. Replica Coffee Break van Maison Margiela Fragrances

De ‘Replica’ uniseks parfums van Maison Margiela zijn bedacht met de bedoeling om herinneringen op te roepen die in het collectieve geheugen gegrift staan. Deze ‘Coffee Break’ geur moet de herinnering aan een gezellig koffiemoment op een koude winterdag. Denk aan: de sensatie van melkschuim op je lippen, het zachte geluid van de koffiemachine en de heerlijke geur van versgebakken lekkernijen. Verslavende noten van milde koffie, vermengd met de zachtheid van aromatische lavendel, munt en citroen.

 

Replica-Margiela-Uniseks-parfums

€134,95 voor 100 ml Eau de Toilette

Shop hier

3. Molecule 01 van Escentric Molecules

Misschien wel een van de populairste uniseks parfums van het moment: Molecule 01 bestaat uit één enkele molecule, namelijk: Iso E Super. Deze zweeft dicht op de huid en creëert een onmiskenbaar aura rond de drager. Verwacht je aan een hypermoderne cederhoutnoot met een fluweelzachte sensatie. De geur lijkt voor de drager zelf steeds te verdwijnen en dan weer te verschijnen. Dit komt door de manier waarop het parfum zich bindt met receptoren in het reukorgaan, waarbij het slechts langzaam loslaat om later weer plaats te maken voor een nieuwe lading van de molecule.

Molecule-01

€140 voor 100 ml Eau de Toilette

Shop hier

4. Escencia van Loewe

Geïnspireerd door DNA, kan het Esencia Eau de Parfum het best omschreven worden als een uniek en robuuste geur. Het parfum is samengesteld uit meer dan 200 elementen, waaronder rode peperbessen, basilicum en dragon. Ben je op zoek naar een parfum dat je links en rechts complimenten oplevert? Dan maak je met Escensia de juiste keuze.

Loewe-Esencia

€144,50 voor 100 ml Eau de Parfum

Shop hier

5. Santal 33 van Le Labo

Santal 33 groeide ondertussen uit tot een ware cultgeur én favoriet onder de havermelkelite. Deze zachte rokerige geur bevat enerzijds een mix van kardemom met noten van iris en viooltjes. Anderzijds ruik je houtachtige noten van Australisch sandelhout en cederhout vermengd met kruidige, leerachtige, muskusachtige noten. Het resultaat is een verslavende, sensuele geur, die je van mijlenver ruikt.

€259,90 voor 100 ml Eau de Parfum

Shop hier

6. Bal d’Afrique van Byredo

Deze warme en romantische vetivergeur is een van de eerste parfums die Ben Gorham samenstelde voor Byredo. Tijdens de formulering was hij naar eigen zeggen “geobsedeerd door het vertalen van herinneringen in geuren”. Zo had zijn vader een tiental jaar in Afrika gewoond en las Gorham in zijn dagboeken over reizen met vrachtschepen en ontmoetingen met locals. Bal d’Afrique weerspiegelt hoe Gorham de Afrikaanse cultuur en haar invloed ziet. Houtsoorten en kruiden versmelten met verfijnde bloemige essences om een expressieve, levendige en euforische geur te vormen.

€240 voor 100 ml Eau de Parfum

Shop hier

7. Tobacco Vanille van Tom Ford

Tom Fords fascinatie voor Londen vormde de inspiratie achter deze warme, opulente geur die doet denken aan een echte Engelse Gentleman’s Club. Rijke specerijen smelten samen met vanille en tabaksbloem in een unieke, krachtige geur. Daarnaast vormen tonkaboon, vanille, cacao met akkoorden van gedroogd fruit en zoet houtsap samen een moderne, weelderige en bijna bedwelmende impressie.

€265,90 voor 50ml Eau de Parfum

Shop hier

8. Angel’s Share van Kilian

Met deze geur brengt Kilian Hennessy een ode aan het erfgoed van zijn cognacmakersfamilie. Samen met de Franse parfumeur Benoit Lapouza creëerde hij een onweerstaanbaar, mysterieus parfum met de essentie van cognac afgeleid van de likeur. De geur opent met cognacolie, volgend op een mix van eikenhout-absolue, kaneelessence en tonkaboon-absolue. Wat volgt zijn langhoudende noten van sandelhout, praliné en vanille, deze zorgen samen voor een unieke geur die je naar de zevende hemel brengt.

€336 voor 100 ml Eau de Parfum

Shop hier

9. Want you van Pune

Het Nederlandse Pune lanceerde enkele weken geleden een een nieuwe lijn uniseks parfums ter ere van hun vijfjarig bestaan. Deze bestaat uit drie verschillende geuren, elk met een eigen emotie die iedereen laat begeren. Voor de samenstelling van de geur werkte Pune samen met dé meesterparfumeur van het Franse Grasse. Het resultaat is een bloemige doch houtachtige geur die op  frisse, fruitige topnoten van perzik in balans brengt met een verfijnd bloemenhart en een rijke, aardse basis van bergamot. Het parfum is exclusief verkrijgbaar bij Pune parfum-verkooppunten.

pune-uniseks-parfums

Shop hier

Lisa Aelvoet De artikels van >

Koestert een gezonde obsessie voor de TikTok-video's van Nara Smith, verse bloemen en Belgische chocolade. Parijs is haar tweede thuis en alles Frans - van mode tot wijn - laat haar hart sneller slaan. Op zaterdagochtend vind je haar in een veel te lange rij bij de laatste nieuwe bakker, snakkend naar een kop koffie. Als ze niet lijkt te luisteren, plant ze waarschijnlijk in haar hoofd alweer haar volgende reis – want het Belgische weer is nu eenmaal altijd een goed excuus om te vertrekken.

Tags: Beauty, Parfums, Uniseks.