7 nieuwe horloges gespot op Watches & Wonders 2022
© MCB

7 nieuwe horloges gespot op Watches & Wonders 2022

Leestijd: 2 min

Op Watches & Wonders 2022, de belangrijkste vakbeurs van de internationale horloge- en juwelenindustrie, presenteren merken elk jaar hun nieuwigheden. Wij lichten er zeven uit.

/

Cartier

Ziehier het eerste horloge van Cartier, waarvoor de ateliers een innovatieve driehoekige zetting toepasten om de diamanten direct te integreren in de kussenvormige kast. Hierdoor verdwijnt het metaal wat de schoonheid van de stenen extra in de kijker zet. Het gloednieuwe uurwerk Coussin de Cartier is beschikbaar in verschillende varianten zoals goud en diamant, tweekleurig en meer experimentele versies met gekleurde stenen.

/

Hermès

Het Kelly-horloge, dat in 1975 werd gecreëerd, krijgt een update dit seizoen. Aan een metalen armband, bezet met diamanten of gedragen als halsketting, voelt het horloge lichter en speelser aan dan ooit tevoren. De vorm van de kast en de nieuwe gouden of stalen armband, die de pols omarmt, benadrukken de kenmerkende scherpe lijnen van Kelly. Er zijn vijf verschillende varianten: in staal, in rosé goud, met of zonder diamantzetting, wit gelakte glitter wijzerplaat of wit parelmoer.

/

Jaeger-LeCoultre

De Rendez-Vous Dazzling Star van Jaeger-LeCoultre symboliseert de romantiek en onvoorspelbaarheid van vallende sterren dankzij een geheel nieuw mechanisme dat wordt geactiveerd door de beweging van de pols (net als het opwinden van het uurwerk). De vallende ster verschijnt op willekeurige momenten op de wijzerplaat, meestal vier tot zes keer per uur. De ster wordt gecreëerd door een complexe combinatie van de beweging van drie schijven van aventurijn en kan ook op verzoek worden opgeroepen door de opwindkroon enkele malen te draaien. Een magisch horloge, letterlijk en figuurlijk.

/

Tudor

De populaire Black Bay-collectie van Tudor wordt aangevuld met nieuwe horloges in staal en geelgoud met een zwarte of zilveren wijzerplaat. De nieuwe modellen zijn beschikbaar in vier maten, met een vijf-schakel band en sluiting die je makkelijk kan aanpassen. De Black Bay 31, 36, 39 en 41 S&G modellen staan met hun gebogen kasten voor een nieuwe esthetiek die enigszins afwijkt van de andere horloges in de collectie. Alle modellen zijn uniseks.

/

Van Cleef & Arpels

Van Cleef & Arpels is bekend om zijn Poetic Complication-horloges, en de nieuwste telg is geïnspireerd door de dramatische romantiek van de natuur. Op de wijzerplaten van de nieuwe Lady Arpels Heures Florales vind je een vrolijk tafereel van bloemen en vlinders, waarbij de bloei het uur aangeeft en de minuten worden weergegeven in een retrograde aan de zijkant van de kast. Terwijl de bloemen zich openen en sluiten om het huidige uur aan te geven, vernieuwt en verandert de wijzerplaat telkens.

/

Piaget

Groene horloges zijn al een tijdje populair, en ook tijdens Watches & Wonders 2022 doken talloze uurwerken in groene tinten op. Zoals deze kostbare editie van Piagets slinky cocktailhorloge, de Limelight Gala, nu versierd met malachiet en 22 gradiëntgroene tsavorieten op de vloeiende, asymmetrische lunette. De wijzerplaat is afgewerkt met diamanten, terwijl de witgouden kast van het horloge op de kenmerkende, stofachtige witgouden Palace Décor-armband van Piaget vastzit.

/

Chanel

Het J12 Gabrielle Caliber 3.1 horloge is een eerbetoon aan het iconische silhouet van Gabrielle Chanel dat staat afgebeeld op de wijzerplaat. Gekleed in zwart en met haar geliefde parels poseert Mademoiselle Chanel als de avant-gardistische vrouw die ze was, in een frame dat bestaat uit een witgouden ring bezet met baguette-geslepen diamanten. Meer Chanelesque dan dit wordt het niet.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Cartier, Chanel, Horlogerie.