Binnenkijken in de inspirerende woning van Gala González
© Westwing

Binnenkijken in de inspirerende woning van Gala González

Door Hannah Gellens
Leestijd: 2 min

De Spaanse Gala González is een creatieve duizendpoot. Ze is model, influencer, DJ, modeblogster en -ontwerpster. Met haar stijl en charmes verovert ze modeliefhebbers over de hele wereld. Zelf is ze nu - na Londen, Hawaii en New York - gevestigd in Madrid. Met dank aan decoshop Westwing met wie ze haar appartement herinrichtte, kan je hieronder een kijkje nemen in haar inspirerende woning.

/

Als nichtje van de Spaanse modeontwerper Adolfo Domínguez startte Gala Gonzalez haar eigen blog, Amlul. Daardoor wordt ze nu gezien als de  eerste échte influencer van Spanje.

In 2019 breidde ze haar blog uit met een eigen kledingmerk. Met Amlul creëert ze mode die niet gebonden is aan de seizoenen en gemaakt wordt in Spanje. Verantwoorde consumptie en ethiek draagt ze hoog in het vaandel.

Het warme interieur van Gala González

Door te werken met wit als basiskleur in haar appartement slaagt Gala González er des te meer in haar warme persoonlijkheid te laten weerspiegelen in de aardekleuren met tropische tinten. “Ik denk dat mijn huis een deel van mijn innerlijke wereld weerspiegelt. Een plaats om te ontspannen en kalm te zijn”, beaamt ze.

Westwing

/

De magie van kaarsen en servies

Ook in de zorgvuldig uitgekozen kaarsen en keramische kandelaars komt dat warme en kalme aspect terug. “Mijn favoriete accessoires om een eettafel mee op te fleuren”, knipoogt Gala. “Combineer dat met kleurrijk serviesgoed en leuke, unieke glazen en het is helemaal compleet! Want de tafel kan nog zo leuk zijn, het is toch vooral het servies dat het em doet.”

Westwing

/

Open gevoel

De badkamer en slaapkamer zijn gebouwd volgens een open concept. De ruimte waar de deur zou moeten zitten is zo gebouwd dat je vanuit de slaapkamer alleen het licht ziet dat uit de badkamer komt. Deze doorschijnende tussenruimte geeft tegelijkertijd ook constant een aanwezig gevoel van licht en een voortdurende luchtstroom.

Westwing

/

Minimalisme ten top

In de slaapkamer van Gala González is haar liefde voor minimalisme het meest prominent aanwezig. Naast het essentiële – bed, nachtkast, lamp en kleine zetel – is er van prullaria geen sprake. En dat alles in het wit met hier en daar, in dezelfde lijn als de rest van haar appartement, een speling in flessengroen. “In de slaapkamer”, vertelt Gala, “moet minimalisme altijd de overhand hebben. Zo wordt een rustgevende ruimte gegarandeerd.”

Westwing

/

Liefde voor vintage

Overal in haar appartement combineert ze vintage met minimalisme en modern. Haar geheim om deze op het eerste zicht tegenstrijdige elementen te matchen? “Herbekleed retrostukken. Kies voor een kleur die de ruimte afsluit en die niet vermoeiend wordt en opteer voor een textuur die zorgt voor contrast. Ik heb zelf gekozen voor fluweel dat in contrast staat met het metaal van de stoelen.”

Westwing

Lees ook: Kijk binnen in het appartement van de excentrieke Karina Vigier, Kijk binnen in deze jaren 60-woning in Oud-Heverlee.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Binnenkijken, Gala Gonzalez, Madrid, Minimalisme.