6 goede make-upborstels
©

6 goede make-upborstels

Leestijd: 1 min

Krijg je je smoky eye nooit echt perfect geblend? Kan je duidelijk zien waar je contouren en highlights zitten? Dan moet je misschien eens investeren in de juiste make-upborstels en tools. Je brengt je make-up nu eenmaal veel mooier en egaler aan met de juiste exemplaren. Geen idee hoe je aan je persoonlijke collectie moet beginnen? Dit zijn zes leuke nieuwkomers. En psst, een goede borstel hoeft niet per se duur te zijn!

1. De Eyeliner Brush van L’Oréal Paris, € 9,99.

Een perfecte cateye tekenen enkel iets voor professionals? Niet met dit gebogen eyelinerpenseeltje. Door de hoek kan je makkelijker je flick (het stukje van je lijntje dat omhoog loopt in de buitenste ooghoek) tekenen.

2. Foundationborstel van Yves Saint Laurent, € 44,50, bij Galeria Inno.

Het Y-tje in de borstel werkt als foundationreservoir: je brengt er één à twee druppeltjes Touche Eclat Le Teint (of een andere foundation) in aan als startbasis voor een egale teint. (Je kan later nog meer foundation toevoegen indien nodig.) De stevige haartjes zorgen ervoor dat de foundation egaal verdeeld wordt over de huid.

3. Contouring Powderbrush 2 van Giorgio Armani, € 85, bij Galeria Inno in Brussel, Parfuma in Antwerpen en Paris 8 in Bertrange.

Deze halve maanvormige kwast uit geitenhaar is ideaal om je gezichtscontouren aan te zetten en te benadrukken.

4. L’Eponge Magique van Garancia, € 9,99, bij de apotheek.

Dit sponsje is geschikt om getinte dagcrème of foundation egaal aan te brengen en mooi uit te werken. Met de puntjes kan je makkelijk je oogcontouren en neusvleugels aanzetten. Het sponsje is bovendien latexvrij en dus ook geschikt voor gevoelige huidjes.

5. Concealer Brush n° 9 van BE Creative Make-Up, € 10,95, bij Ici Paris XL.

Met dit fijne penseeltje met synthetische haren breng je erg precies concealer aan waar nodig.

6. The Super Blender – 9 van Jack’s Beauty Line, € 36, o.m. bij Parfuma in Antwerpen en Beauty by Kroonen & Brown in Brussel. 

Met dit penseeltje werk je highlights uit, doe je touchups en blend je make-up mooi in de huid. Elk exemplaar is uniek, want de penselen worden met de hand geschilderd.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Beauty, Make-up, Make-upborstel.