6 geweldige spa’s in eigen land
©

6 geweldige spa’s in eigen land

Leestijd: 2 min

Van hot naar her rijden om de kinderen naar hun sport- en muzieklessen te brengen, te lange werkdagen vol belangrijke meetings, elke dag vastzitten in de file op de Brusselse/Antwerpse ring... Een mens zou van minder stress krijgen. Je verdient het om jezelf af en toe eens op een dagje zalig niksen en verwennerij te trakteren. In één van deze zes spa's bij voorbeeld. 

Belgische Spa: Waer Waters te Groot-Bijgaarden

Eén van de sauna’s bij Waer Waters. Copyright: Waer Waters.

Waer Waters in Groot-Bijgaarden

6000 m2 wellnessruimte met binnen- en buitenzwembaden, verschillende soorten sauna’s en bijna 800 m2 sportruimte, mocht je je daartoe geroepen voelen natuurlijk: Waer Waters ziet het groots. Er is ook een naaktgedeelte voor de liefhebbers. Je kan ook een facial of lichaamsbehandeling met Baborproducten boeken.

€ 29 voor een dagpas, vanaf € 40 voor een massage. 

Belgische Spa: Sisley Aspria Avenue Louise te Brussel

Relaxen bij het zwembad van Aspria Instituut by Sisley. Copyright: Aspria.

Aspria Instituut by Sisley in Brussel

De Aspria Avenue Louise-spa werkt exclusief samen met luxeskincaremerk Sisley. Dat resulteert in witte ruimtes en luxeproducten voor je lichaam. Voor of na je behandeling duik je nog even het zwembad, de jacuzzi of de hamam in. Doen: The Intensive Hydrating Energizing Phyto-Aromatic Body Treatment (€ 150 voor 90 min, niet-ledenprijs), een phyto-aromatische lichaamsmassage met een voedende of verstevigende bodylotion.

Vanaf € 63 voor een massage.

Belgische Spa: Thermae Grimbergen

Relaxen in de Oosterse hamam bij Thermae Grimbergen. Copyright: Thermae Grimbergen.

Thermae Grimbergen in Grimbergen
De thermen met apart toegankelijk schoonheidsinstituut zijn in 20 jaar tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in spaland: naast zwembaden, zwemvijvers, stoom- en dompelbaden, acht verschillende sauna’s, twee privé-sauna’s en een naakt- en badpakgedeelte is er ook een apart toegankelijk schoonheidsinstituut. Veel stress? Boek dan het Bamboo Zen Arrangement (€ 139): je mag een hele dag van de sauna en wellness genieten en krijgt een floatingsessie, lichaamspeeling en een massage met bamboestokken om alle spanningen te doen verdwijnen. Leuk om weten: de thermen werken met Sirène, een beautylijn die exclusief voor Thermae Grimbergen en Thermae Boetfort wordt gemaakt in eigen land.

Toegang tot de thermen: € 26, schoonheidsbehandelingen en massages vanaf € 34. 

Belgische Spa: Dolce La Hulpe Cinq Mondes

Onstpannen in het groen bij Dolce La Hulpe Cinq Mondes. Copyright: Dolce La Hulpe Cinq Mondes.

Spa Cinq Mondes van Dolce La Hulpe in La Hulpe

Zalig: 800 m2 spa, midden in het bos. Je vergeet meteen dat je op een boogscheut van de hoofdstad zit. De spa heeft ook een zwembad, sauna, hamam en fitnessruimte. De behandelingen zijn gebaseerd op schoonheidsrituelen uit Azië, Brazilië, het Oosten en Afrika. Probeer eens de Taoïstische Verjongende Gezichtsmassagebehandeling (€ 125 voor 90 min.). Die helpt eerste rimpels tegengaan en werkt op de belangrijke punten volgens de acupressie. Voor een ontspannen, gladgestreken gezicht.

Behandelingen vanaf € 45. 

Belgische Spa: Deep Nature te Brussel

Een duik in het zwembad voor je behandeling? Deep Nature in Brussel. Copyright: Deep Nature.

Deep Nature Spa in Brussel
Deze spa in de UP-sitetoren aan het Brusselse kanaal werkt met de producten van Cinq Mondes en zijn eigen producten en heeft vijf cabines waarvan één dubbele, een hamam, sauna, sensoriële douches, zwembad, jacuzzi en een fitnessruimte. Leuk om weten: je kan een duomassage met je kind boeken (€ 75/20 min). Zeker doen: het Deep Ocean Ritueel (€ 185 voor 110 min.) met een gommage met zwart zand en een Polynesische massage met Monoï en drie essentiële oliën.

€ 39 toegang tot de spa.

Belgische Spa: Wu Wei te Kortrijk

Helemaal zen bij Wu Wei. Copyright: Wu Wei.

Wu Wei in Kortrijk
Dit is meer dan een hotel met wellnessgedeelte (binnen- en buitenzwembad, hamam, sauna en cabines): Wu Wei biedt ook Slow Move- en chakralessen aan en organiseert geregeld een Energy Experience-tweedaagse. Doen: de Privé-kuren (€ 269 voor 2 personen): je geniet twee uur lang met je partner/vriendin/zus van privé-tijd op het dakterras met sauna, dompelton en heetwaterbad. Daarna krijg je nog een duo-rugverzorging en een duo-gelaatsbehandeling.

€ 34 voor een halve dag toegang, vanaf € 25 voor een korte massage (15 min). 

Copyright openingsbeeld: Waer Waters