Wanneer je een nieuw kledingstuk koopt, denk je waarschijnlijk aan het merk, de pasvorm of de trend, maar zelden aan hoe dat item überhaupt in de winkel terechtkomt. Achter de schermen spelen modedistributeurs een cruciale rol in het mode-ecosysteem. Zij zorgen ervoor dat de nieuwste collecties van topmerken bij de juiste boetieks en warenhuizen belanden. Een van de grootste en meest invloedrijke spelers in de Benelux is het Belgische Fashion Club 70. De modedistributeur, opgericht door pionier Luc Dheedene, slaat dit jaar al 50 jaar een brug tussen ons en enkele van de meest begeerde internationale modemerken—waarvan je vast minstens één item in je kast hebt hangen.
Fiat 500
Je eerste auto vergeet je nooit. Het geeft je een gevoel van vrijheid en markeert het begin van vele avonturen. Voor zakenman Luc Dheedene betekende zijn wagen letterlijk de start van zijn carrière. In de jaren ’70 reed hij met lef en een liefde voor mode naar Italië. In Vicenza stapte hij binnen bij invloedrijke modefamilies en wist hij hen te overtuigen om hun collecties naar de Benelux te brengen. Wat begon met enkele exclusieve merken, groeide al snel uit tot een indrukwekkend portfolio met namen als Versace, Moschino en Dolce & Gabbana.
Fashion Club 70
Het land van gastronomie
Fashion Club 70 beperkte zich niet tot kleding. Het aanbod werd uitgebreid met schoenen en accessoires, en met merken zoals 7 For All Mankind, dat premium denim introduceerde in België, en K-Way en EA7, die de athleisure-trend verder verankerden. Luc Dheedene deed de dingen op zijn eigen manier—en op de Belgische manier. Dus dat betekent ook: gastronomie. Hij merkte dat de belangrijkste gesprekken en deals niet in vergaderruimtes werden beklonken, maar aan tafel in het bedrijfsrestaurant in Antwerpen. Dat inzicht leidde tot de opening van Verso, een van de eerste concept stores in de Benelux mét een iconisch Verso Café restaurant. Hierdoor kunnen we shoppen bij Dior, Saint Laurent en Bottega Veneta om daarna neer te strijken in Verso Café voor een glaasje champagne met fingerfood, lunch of diner. Luc begrijpt als geen ander hoe mode en gastronomie hand in hand gaan.
©Fashion Club 70
Een jubileum dat draait om connectie
In 2025 viert Fashion Club 70 zijn 50-jarig bestaan. Niet met een groots massaal feest, maar met intieme evenementen onder de naam Up Close With. Ook zullen niet de merken, maar de mensen en samenwerkingen centraal staan—loyale, sterke relaties zijn immers altijd zijn sleutel tot succes geweest. Met zoon Miguel Dheedene als huidige CEO worden de ambities verder uitgebreid: digitalisering, expansie binnen de Benelux en een nog sterkere focus op hospitality. Want zoals Fashion Club 70 al een halve eeuw bewijst: een sterk modebedrijf draait niet alleen om kleding, maar om zoveel meer.
©Fashion Club 70
O, en dat autootje? Die is voor de gelegenheid na 50 jaar terug. Alleen is hij nu gehuld in goud en staat hij trots in de receptie van Fashion Club 70—een eerbetoon aan het bescheiden begin van een groots Belgisch mode-imperium.
Ook een toffe job in de mode? Fashion Club 70 is op zoek naar nog meer talent.
Dit artikel is opgesteld in nauwe samenwerking met Fashion Club 70.