5 tips voor wie in het buitenland naar de kapper gaat
© Shutterstock

5 tips voor wie in het buitenland naar de kapper gaat

Leestijd: 2 min

Soms heb je ook op reis nood aan een opknapbeurt van een kapper. Of het nu voor een dringende knipbeurt is of je haar groen is geworden door chloor, een goede kapper in het buitenland vinden, kan best een uitdaging zijn. Met deze vijf nuttige tips verklein je het risico op een hair disaster in het buitenland.

Te kort geknipt, een compleet verkeerde haarkleur of zelfs verbrand haar… er kan veel fout lopen bij een kapper. Daarom is het altijd belangrijk om op zoek te gaan naar een goede, professionele kapper die op de hoogte is van de moderne technieken. Zeker in het buitenland stap je best niet bij om het even wie binnen voor een knipbeurt.

Raadpleeg het internet

Of je nu op reis bent in Italië, Turkije of Cambodja, je doet best even op voorhand wat research op het internet voor je een kapperszaak binnenstapt. Als je tijdens het wandelen een zaak voorbij wandelt die er wel verzorgd uit ziet, zoek je de naam toch best even op. De meeste professionele zaken hebben tegenwoordig een website en wie weet bots je wel op enkele reviews van andere bezoekers. Als het bedrijf niet te vinden is op internet of erg negatieve beoordelingen krijgt, zoek je best nog even verder.

/

Kijk eerst even rond

Je hoeft heus niet je haar te laten knippen bij de eerste kapperszaak die je binnenstapt. Bezoek op voorhand eerst een paar verschillende zaken. Je kan even binnenstappen om te vragen naar de prijzen en naar de producten waarmee ze werken. Ondertussen kan je ook een blik werpen op de netheid van de zaak en het eindresultaat van de aanwezige klanten.

/

Vraag op voorhand naar de producten

Zoek je een kapper voor een haarkleuring of andere chemische behandeling? Stap dan de dag op voorhand eens binnen om te vragen met welke producten ze werken. Zoek daarna thuis de namen van de producten op om te controleren of de merken wel betrouwbaar zijn. Als je je haar net zoals thuis wil kleuren, is het ook verstandig om aan je vaste kapper te vragen welke kleur en dosis ze exact gebruikt voor jouw kapsel. Zo kan je direct aan de kapper in het buitenland vragen of ze die kleurproducten in huis hebben.

• MOBILIER & MERCHANDISING 💁🏼‍♂️ 💁🏼‍♀️• Afin de présenter ses produits de coiffure 💇🏻‍♀️, le salon @pourquoiailleurs nous a choisis pour dessiner et réaliser son mobilier. Ici nous avons conçu un système d’étagères amovibles en plexi et bois, qui permettent une présentation aérienne et épurée des différentes gammes de produits. Une échelle coulissante permet d’accéder aux étagères les plus hautes du bardage #detailsmatter . . . #superstrate #meublesurmesure #designers #agencement #magasin #mobilier #surmesure #transformation #designboutique #salondecoiffure #hairdresser #realisateurdinterieur #scenographie #loreal #shampoo #boutique #woodworking #merch #merchandising #architectureinterieure #interieurdesign #interiordesigner #woodinterior #mobilierbois #minimaldesign #furnituredesign #amenagement #deco #amenagementinterieur

Een bericht gedeeld door S t u d i o SUPERSTRATE (@superstrate) op

/

Neem foto’s mee

Ook de taalbarrière kan soms een obstakel vormen bij de kapper je in het buitenland bezoekt. Beelden zeggen nog steeds meer dan woorden, daarom neem je best enkele duidelijke foto’s mee van je gewenste eindresultaat. Als je op reis bent in een land waar er weinig Engels wordt gesproken, kan je ook op voorhand enkele woordjes (zoals het aantal centimeter die er af geknipt mag worden) opzoeken in de taal die er wordt gesproken. 

/

Kies niet voor drastische verandering

Heb je plots de neiging om voor een korte bob te gaan of je haar in het blauw te verven? Denk dan best eerst even twee keer na. Voor een drastische verandering wacht je best tot je terug thuis bij je vertrouwde kapper kan langsgaan. Een haarmetamorfose kan heus wel nog even wachten. Hoe kleiner de verandering, hoe kleiner het risico op een mislukt kapsel. Uiteindelijk groeit haar uiteindelijk terug, maar niet op een week tijd.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Haar, Kapper, Kapper in het buitenland, Reizen.